Fyra alumner delar på 1 750 000 kronor


I dag kommer Anna-Lena Rinaldo (E04), Jens Kulstad (M03), Per-Magnus Stare (I03) och Xinhao Xu (MSc04) till Göteborg för att ta emot Rune Anderssons stipendium 2009 ur donatorns hand.
Ceremonin äger rum i Chalmersska Huset på Södra Hamngatan.
Under högtidliga former får stipendiaterna ta emot sina utmärkelser i närvaro av donatorn Rune Andersson och Chalmers rektor Karin Markides.

Industrimannen Rune Andersson är en av Chalmers mest berömda alumner med en bakgrund som vd för ett flertal stora företag, som Trelleborg och Getinge. I dag driver han Mellby Gård i Malmö. En donation från Rune Andersson på 7 500 000 kronor blev ett stipendium som bär hans namn:
– Min donation går till dem som valt att bredda sig, och som vill förstå samspelet mellan teknik, ekonomi, affärstänkande och juridik. Förhoppningsvis skapar mitt stöd förutsättningar för dem att bli duktiga produktchefer och företagsledare, säger Rune Andersson i Chalmers Vänners årsrapport 2007.
Rune Anderssons stipendiefond inom Chalmers Vänner delar årligen ut stipendier till alumner som vill bygga på sin chalmersexamen med en utbildning inom i första hand ekonomi eller juridik. Alla med en examen från Chalmers och några års arbetslivserfarenhet är välkomna att ansöka.

I år delas stipendiet ut för tredje gången:

  • Anna-Lena Rinaldo tilldelas 250 000 kronor för studier i ekonomi vid DeSales University i USA
  • Jens Kulstad tilldelas 500 000 kronor för studier i ekonomi vid Columbia Business School i USA
  • Per-Magnus Stare tilldelas 500 000 kronor för studier i ekonomi vid London Business School i Storbritannien
  • Xinhao Xu tilldelas 500 000 kronor för forskarstudier vid Aarhus Universitet i Danmark

Rune Anderssons stipendium är en lysande chans för dig som alumn att ta nästa steg i karriären och komplettera dina kunskaper från Chalmers med till exempel en masterutbildning.
Nästa utlysningstillfälle är den 1 januari 2010.

Läs mer om Rune Anderssons stipendiefond >>