Ta hand om dina karriärmöjligheter


People on the MoveDet är med vidareutbildning du sätter fart på karriären, anser ingenjörscheferna.
Men var tredje tillfrågad i en undersökning har inte tid att göra något åt sina egna ambitioner, rapporterar Ny Teknik.
Det är danska ingenjörsförbundet som frågat medlemmarna i sin ledarpanel vilken utbildning som skulle göra dem mer konkurrenskraftiga.

Av de 1 808 som svarade drömde 48 procent om en MBA, Master of Business Administration. 34 procent önskade sig välrenommerade ledarskapsutbildningar, 33 procent kunde nöja sig med företagets internutbildning av chefer.
En tredjedel av de tillfrågade svarade att tidsbrist hindrar dem från att ta steget.
– Det är så klart ett stort åtagande att sköta jobb, familj och vänner och plugga till en MBA samtidigt. Men det är oerhört viktigt att ta sig den tiden, om drömmen och ambitionen är ett chefsjobb på högre nivå, säger Lars Bytoft, ordförande i danska ingenjörsförbundet, IDA, i ett pressmeddelande.

Chalmers erbjuder ett flertal karriärvägar för alumner:

Rune Anderssons stipendiefond inom Chalmers Vänner
Ett stipendium till dig som efter studier på Chalmers samt något eller några års arbetslivserfarenhet vill vidareutveckla din akademiska kompetens genom kompletterande tvärvetenskapliga studier inom i första hand ekonomi eller juridik, i andra hand annan disciplin där sökande kan visa på nyttan av studierna. Stipendiet är på upp till 500 000 kronor och kan sökas av den som har en examen från Chalmers.

Kompetensutveckling för yrkesverksamma arkitekter, ingenjörer och sjöbefäl
Om du vill kompetensutveckla dig kan du läsa kurser ur arkitekt- och ingenjörsprogrammen som fristående kurs eller fortbildningskurs.

Uppdragsutbildning via CHAMPS, Industrihögskolan och Träffpunkt Sjöfart
Uppdragsutbildning innebär att Chalmers säljer specifika utbildningar eller utbildningsplatser till arbetsgivare. En uppdragsutbildning kan vara allt från längre poänggivande kurser till seminarier av olika slag. Allt beroende på vilka behov arbetsgivaren har.