Anna von Hausswolff – chalmerist och poplöfte


På sin första helt nya skiva, EP:n Track of time, pendlar Anna, som studerar Arkitektur på Chalmers, mellan smekande viskningar och rytande röstorkaner.
– Både arkitektur och musik handlar om att uppleva någonting. Går jag in i en inspirerande miljö sugs jag in i ögonblicket, hinner inte reflektera, utan upplever bara. Jag blir alltid väldigt lycklig och glad om det händer. Det är samma sak med musiken säger Anna till DN på Stan..

Efter att har harvat i replokaler med olika band höll Anna von Hausswolff sin första solokonsert i oktober 2008. Året därpå blev hon inbjuden att spela förband åt Anna Järvinen. När konserten var över blev hon konfronterad av Robin Sumpton på bokningsbolaget Luger och innan Anna von Hausswolff visste ordet av var hon bokad till Way Out Wests scen i Annedalskyrkan.

– Jag blev jättechockad när de frågade om jag ville spela på Way Out West. Precis när jag gick på var det ganska lite folk, men sedan strömmade de in. Till slut var det helt fullt i kyrkan. Jag fick en sån härlig maktkänsla: ”alla tittar på mig, nu kan jag göra vad jag vill”.

En kommentar