Rafflande bilutmaning på ChalmersHur många teknologer ryms i en Nissan?
Det var den stora existentiella frågan när Chalmers Cortège Committé (CCC) passade på att arrangera en utmaning på temat vid lunchtid i dag.
Syftet var att värva byggare till 2010 års cortège.

Till tonerna av klassiska svenska schlagerlåtar lockades flera lag att tränga in sig i den lilla vita personbilen som parkerats på Teknologgården utanför kårhuset.
Alumnibloggens utsände stannade till och höll sånär på att hamna i ett av lagen av misstag.
Under den stund vi stod i publiken lyckades ett lag på 14 personer klämma sig in i bilen. CCC-funktionärerna lyckades stänga alla dörrar samt bakluckan om teknologerna, varvid jubel utbröt.
Aktiviteter av det här slaget är inte bara studentikosa upptåg. De är också till för att synliggöra CCC:s arbete och värva intresserade till det kommande cortègebygget. Tidigare i vinter bjöd CCC in till bastubad på Teknologgården – något som givetvis inte undgick Alumnibloggens skarpa blick.
?Brukar ni ha problem med att få folk till cortègen?

– Nej, förra året gick det väldigt, väldigt bra. Och vi hoppas kunna rida på den vågen även i år, säger en av CCC:s medarbetare.
Hur bilutmaningen slutade förtäljer inte denna historia. Men det vinnande laget kunde glädja sig åt fem kilo godis som pris.