Finalister klara i Pitcha-och-Vinn


Tre finalister är klara i Chalmers Innovations idétävling ”Pitcha-och-vinn”. Vinnaren, som får ett stipendium på 25 000 kronor, presenteras den 5 maj.

Se Torgil Störners reportage från Pitcha-och-vinn:

– Samtliga finalisterna hade mycket bra presentationer. De var duktiga på att formulera kundnyttan så det var lätt att förstå och ta till sig. Dessutom kunde vi se att det fanns en stor affärspotential i deras idéer, säger Andrzej Brud i juryn.

Tävlingen, som genomfördes den 15 april, går till så att den tävlande på fem minuter ska presentera sin teknikbaserade affärsidé för juryn, som består av tre affärsutvecklare på Chalmers Innovation. De utvärderar framförallt idéns affärspotential det vill säga att den har tydlig kundnytta, är realistisk och genomförbar.

– Vi vill med tävlingen inspirera framförallt studenter och få dem att omvandla tekniska idéer till affärer, säger Andrzej Brud.

I årets tävling deltog 15 bidrag och enligt juryn var det hög klass på deltagarnas idéer. De tre bidrag som hade allra bäst idéer och som gick till final var:

José Luis Mendieta och Rhianna Weber, studenter från Chalmers respektive Göteborgs universitet. Deras idé ConstruCycle är ett billigt och kvalitativt eko-boende gjort av förnyelsebart material.

Pia Fridstrand, student från Göteborgs universitet med idén Hippo Motion, vilken tillhandahåller konsultation, mjukvara och mätinstrument för effektiv rörelseanalys av hästens rörelsemönster.

Olof Hartelius, student från Chalmers med Lock & Roll, som är ett nytt produktkoncept som förenklar låsningsprocessen för cykelanvändare.

One comment

  1. Michael

    Filmen är lika bra andra gången. Torgil är en stjärna! Och du omger filmen med bra text, Ulf!