Leif Östling (M70) delar med sig av sina bästa ledartips


Jobba ute i verkligheten, var tydlig, visa att du förstår människor och inbjud till debatt och diskussion.
Det är några av de bästa råden till ledare och chefer som svenska lastbilsjätten Scanias vd Leif Östling (M70) delade med sig av i en stor intervju med Ny Teknik häromveckan.
Förebilden är japanska Toyotas världsberömda modell.
– På Scania är det viktigt att vara en synlig och närvarande chef, som kan verksamheten i grunden, och gå in och jobba i olika arbetsgrupper. Det räcker inte att bara gå runt och hälsa, säger Leif Östling till Ny Teknik.

Östling är civilingenjör i maskinteknik från Chalmers – en utbildning som han klarade parallellt med att han utbildade sig till civilekonom.
– Man har så mycket gratis med matematiken, jag behövde inte läsa så mycket, förklarar han i Ny Teknik.
Leif Östling är en riktig Scania-veteran, och kom till företaget redan 1972. När Saab och Scania gick skilda vägar 1994 utnämndes han till vd och koncernchef. Han är hedersdoktor på både Kungliga Tekniska högskolan och Luleå Tekniska Universitet (dock inte på Chalmers…), och sitter i biltillverkaren Toyotas rådgivande kommitté i Japan.
Östling är en varm anhängare av Toyotas världsberömda modell för ledarskap och management, The Toyota Way, och har framgångsrikt gjort den till ledstjärna genom sin egen karriär.
Alumnibloggen tror att det har gjort honom till en ganska ovanlig men högt uppskattad och respekterad chef.
Ledorden i modellen är kompromisslös kvalitet, kunden i högsätet och respekt för individen. Men när Ny Teknik frågar vad som är så speciellt med Scania är Östling blygsam och svarar att han bara förvaltar ett arv.
Men han är klar över vad som kännetecknar ett gott ledarskap: att förstå människor, den gruppdynamiska processen och att verkligen vilja lyssna:
– När man som ledare sänder ut ett budskap är det oerhört viktigt att få klart för sig att mottagarna har förstått. Det gör man genom att inbjuda till debatt och diskussion. Det är slående hur olika människor kan uppfatta ett budskap. Då måste man sända igen och igen tills man känner att budskapet är förankrat, säger Leif Östling.

– Det verkliga ledarskapet är en praktisk övning i kommunikation, slår han fast.
Just respekten för människan är en av Leif Östlings viktigaste käpphästar – det är något som ska genomsyra ett företags hela verksamhet, från högsta ledning och nedåt.
– På Scania har vi i många år jobbat med ett ledarskap som bygger på att visa respekt för individen. Det ska kännas kul att gå till jobbet och man ska inte vara utpumpad när man kommer hem, utan ha kraft att ta sig an sina fritidssysselsättningar, säger han.
Verkar vara en klok herre, den där Östling. Klok och möjligen också ovanlig.
Alumnibloggen tycker att han borde skriva en bok om sina tankar kring ledarskap. Vi får nöja oss med Ny Tekniks utmärkta intervju så länge.

Foto: Stig-Göran Nilsson och Göran Wink, Scania

Läs hela intervjun med Leif Östling i Ny Teknik >>>
http://korturl.se/jtfr

Läs mer om Toyota-modellen >>>
http://korturl.se/zpuc eller http://korturl.se/hwxe

En kommentar

  1. Pingback: Hur skapar vi världens bästa skola? | Isabel W. Sörensen