330 anmälda till Grebelius frukostmöte


330 anmälda.
Det börjar likna succé för entreprenören och riskkapitalisten Lennart Grebelius frukostmöte på Konferenscentrum Wallenberg i morgon.
Kvart i åtta ställer sig affärsmannen, konstnären och den socialt engagerade investeraren på scenen för att ge en inblick i sin värld.
I en intervju med Lasse Bengtsson i ”Nyhetsmorgon” den 15 maj 2010 fick tittarna komma Lennart Grebelius lite närmare in på livet. I inslaget berättar han och visar upp flera av sina mycket fascinerande och speciella bokkonstverk, som alla utgår från Grebelius förundran över att finnas till.
Bokverket ”20 billion years” består av 2 000 böcker med 500 sidor i varje. Var och en av sidorna innehåller 20 000 prickar där varje prick motsvarar ett år. En miljon sidor och 20 miljarder prickar, som är tänkta att illustrera tidsrymden mellan jordens skapelse och solens utslocknande.
– Det återstår ungefär fem miljarder år. Det är alltså ofantliga tidsrymder som passerat och som ligger framför oss. Ändå lever vi här en så otroligt liten del. Det stämmer till eftertanke. Jag är en person som är väldigt intresserad av den värld vi lever i. Varje morgon är jag förundrad över att jag överhuvudtaget finns. Därför är det angeläget att se till att vi lever i ett samhälle där alla får plats, säger Lennart Grebelius till Lasse Bengtsson.
Han verkar vara en man med många intressen och en annorlunda inställning till livet, väl värd att begrunda och ta del av. Han är dessutom expert på primtal och har skapat ett tredje bokverk där han förtecknat tio miljoner primtal:
– Det finns oändligt många primtal. På något sätt är de talseriens byggstenar. Jag tycker att de är väldigt vackra. Enda sättet att skapa ett tal är genom att multiplicera primtal.
I morgon ser vi honom på Konferenscentrum Wallenberg.
Alumnibloggen rapporterar givetvis därifrån – både här och på chalmers.se.

Foto: TV4. Bilden fungerar som en länk till inslaget – klicka på den för att se Lasse Bengtssons intervju med Lennart Grebelius.

Läs tidigare inlägg om Lennart Grebelius >>>

Frukostmötet är ett samarrangemang mellan Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola och CONNECT Väst i syfte att sammanföra näringsliv och akademi. ”Gothenburg for Entrepreneurs” (G4E) är GU och Chalmers gemensamma projekt för entreprenörsutbildning.