Ett chalmershurra för AlumnibloggenAlumnibloggen fyller två år med flaggan i topp.
Det var den 20 mars 2009 som några entusiaster öppnade en helt ny kanal för att snabbare och bättre kunna nå ut till högskolans alumner i första hand.
Premiärdagens inlägg handlade om bilmotorer och – mobiltelefoner.
Chalmers alumniblogg visade sig vara en trevare som skulle slå igenom rejält.
Med åren har den vuxit till att bli inte enbart en kanal för alumner, utan även för högskolans studenter, forskare och anställda – och minst lika mycket för den som rent allmänt hyser ett intresse för vad som händer på och omkring Chalmers. Allt enligt bloggens devis: ”Om Chalmers i allmänhet och chalmerister i synnerhet”.
Fokus ligger fortfarande på att hänga alumnerna i bakhasorna och berätta om vad de har för sig nu för tiden.
– När vi skriver om högskolans tidigare studenter i yrkeslivet ger det oss gyllene tillfällen att belysa vad en chalmersexamen kan leda till. Därför kan man också säga att bloggen fyller en funktion när det gäller att rekrytera nya studenter, säger Michael Nystås, kanalansvarig för Chalmers alumniblogg.
Och antalet besökare växer stadigt. Vi hade satt 50 000 som mål inför tvåårsjubileet – men det passerades redan för över en månad sedan.
Under vårt första år hade vi 23 967 träffar i besöksräknaren. År två, som alltså går i mål i dag, hittade 28 038 läsare hit.
Räknar man per kalenderår ser statistiken ut så här:

  • 2009 – 16 793
  • 2010 – 26 687
  • 2011 – hittills 9 025

Snittet per dag ligger nu på drygt 120 läsare.
Bloggen är således en pigg tvååring, som ödmjukt tackar alla er trogna läsare som följt våra äventyr.
Njut av den sinnrika fyrverkerianimationen av animatören Adam Pesapane och stäm in i ett chalmershurra för Chalmers alumniblogg:
– Hipp hipp hipp! Chalmers Chalmers Chalmers! Hurra hurra hurra!