Det våras för Chalmerscortègen!– Cortègen är på gång! Det är inte klokt! Äntligen nåt skoj i Göteborg!

Komikern och chalmeristen Knut Agnred går från stel och bitter till jublande flanör på två minuter i årets fyndiga reklamfilm för Göteborgs säkraste vårtecken.
Huvudrollen i den drygt två minuter långa cortègefilmen 2011 spelas av After Shave-medlemmen Knut Agnred. I den svartvita inledningsscenen sitter en sur komiker och muttrar nedanför statyn av uppfinnaren John Ericsson på avenyn:
– Det händer ingenting i Göteborg längre – det är bara grått och tråkigt. Jag minns när jag var ung – fan vad jag skrattade och hade skoj. Det var mycket bättre förr!
Men gissa om livet ljusnar för den gode Agnred när han får ett cortègeprogram i händerna av en chalmerist som passerar förbi i ett gudomligt ljus efter ett stafettlopp genom stan!
Det är en film gjord med glimten i ögat och mycket humor. Bildspråket går från grått och svartvitt till sprudlande och färgsprakande.
Bakom filmen står Erik Salvén, Josef Runsten, Alfred Andersson, Mikael Miettinen, Mattias Alm och Jesper Aronsson från Chalmers Cortège Committé (CCC).
Den medryckande musiken är gjord av punkbandet Perkele från Göteborg.
Bygget pågår för fullt på den avstängda parkeringen vid Gibraltarvallen – allt till tonerna av 2011 års bygglåt: ”Susanna i badet” med kultdansbandet Säwes.
Klockan 18.15 på lördag är det dags för avgång.
Och även om han aldrig avslutade studierna i elektroteknik på Chalmers är Knut Agnred inbiten chalmerist. I en intervju med Chalmersska Ingenjörsföreningens medlemstidning Avancons (nr 3 2010) säger han:
– Chalmers är vår ryggrad. Vi har haft så oerhört mycket kul där genom åren. Talangtävlingar i all ära, men utan Chalmers hade vi aldrig blivit något. Gycklen flödar, sångtraditionen är grundmurad, man får lära sig stå inför publik och  det vimlar av gasquer och andra möjligheter att idka sina scenkonster.
Cortègefilmen 2011 är Knut Agnreds senaste möjlighet.

Läs mer om cortègen >>>

Chalmers bibliotek har lagt ut Chalmers bygglåtar genom tiderna på Spotify >>>
http://bit.ly/hWshcu

Läs mer om punkbandet Perkele >>>