De blev cortègens bästa vagnar


Driften med det chilenska gruvraset vann cortègejuryns hjärtan i Göteborg i går.
– Det var en helt enig jury och det var det snabbaste beslutet jag varit med om i ett sånt sammanhang. Det var ju han som gruvade sig för att komma upp, han hade både fru och älskarinna där uppe, säger juryns ordförande, skådespelaren och komikern Lasse Brandeby, till tidningen GT i dag.
”Gruvras ny trend, bli känd och påtänd”, rimmade chalmeristerna på det vinnande ekipaget med nummer 33. Den gruvande gruvarbetaren tog hem priset för bästa vagn.
Juryn delade ut ytterligare två priser – utmärkelsen för bästa lösnummer gick till vagn 3, Transformer, som var en teknologversion av bilarna som kan förvandlas till robotar, eller om det var tvärtom.
Och världens kanske största radiostyrda bil, vagn nummer 22, korades till bästa tekniska lösning.
I dagens GT uppmärksammas cortègen över en helsida. I flera talande bilder av Lennart Rehnman och i en text av Björn Lidén speglas göteborgarnas stora gårdagsnöje på ett oerhört positivt sätt.
Flera ramsor, ekipage och subtiliteter som man kanske lätt gick miste om i hastigheten lyfts fram – eller vad sägs om lösnumret med chalmeristerna som klätt ut sig till figurerna i det populära mobilspelet ”Angry Birds”, eller den diskreta omskrivningen av kungabokens titel, till ”Den villige monarken” istället för ”Den motvillige monarken” som den hette när den utkom i vintras?
– Vagn 9 var försenad på grund av extremt väder i Ankeborg, noterar GT:s reporter Björn Lidén.
Förutom Lasse Brandeby bestod cortègejuryn av Lisebergs nye vd Andreas Andersen, radioprofilen Linda Fyrebo, Per Andersson från Grotescogänget, kommunfullmäktiges ordförande Rolf Lindén samt göteborgaren Arne Ojde.

Foto: Emil Johansson, Tofsen. Chalmers alumniblogg tackar för lånet av bilderna!

Se fler bilder från cortègen på Tofsens webbplats >>>

Se ännu fler bilder på CFFC:s webbplats >>>

One comment

  1. Pingback: Ett bra år för Chalmers alumniblogg « Chalmers alumniblogg