Chalmeristen som håller koll på GöteborgsvarvetNär du går i mål i Göteborgsvarvet i helgen och noterar din sluttid – skänk gärna en tanke till chalmeristen Nicholas Stålfors (ChL/Drifting94).
Han är doldisen som ser till att logistiken fungerar när 75 000 löpare ska samsas ute i spåret.
– Det kommer att röra allt från banan till bananen, som Nicholas Stålfors säger i en intervju i Göteborgs-Posten i samband med att han tillträdde i höstas.
Nicholas Stålfors är chalmeristen som ansvarar för allt som handlar om tävling och logistik under den kommande helgen med löparfesten Göteborgsvarvet.
Det är många bollar att ha i luften:
Tidtagningen ska funka, de nästan 3 000 funktionärerna ska veta hur de ska gå och stå, alla myndigheter och leverantörer ska veta vad som gäller och vara överens med arrangörerna.
Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund och det är från förbundskansliet Friidrottens Hus som Nicholas och hans kollegor drar i varvets alla trådar.
2010 drabbades loppet av ovanligt många avhopp och sjukdomsfall. Arrangörerna fick då anledning att se över sina rutiner och rekryterade två nya krafter till kansliet: Nicholas Stålfors och Madelene Aronsson, som bland annat ansvarar för mässan Göteborgsvarvet Sport & Hälsa.
– Självklart kan allt alltid göras bättre. Mycket av det här hamnar på mitt bord, och det gäller att hitta så bra lösningar som möjligt, säger Nicholas till GP.
Han har själv sprungit varvet åtta gånger och har sett det inifrån. Toppnoteringen ligger på en timme och 38 minuter.
– Men det är länge sen nu, säger han.
Efter sin chalmersexamen som 23-åring 1994 har Nicholas Stålfors ägnat största delen av sin tid till jobb med ledarskap och förvaltning inom fastighetsbranschen.
Men nu är det varvet som gäller, och i helgen får Nicholas se om hans ansträngningar lönat sig:
– Många behöver Göteborgsvarvet som mål för sin träning, som något att visa upp för sig själva och även för kompisarna. Ett kvitto på att man har varit duktig. Det viktigaste kommer alltid att vara att få många göteborgare att springa Göteborgsvarvet, det är det som lockar ut folk på gatorna och det som gör att det fortsätter att vara en fest i stan, säger Nicholas Stålfors till GP:s reporter Emma Lukins.

På bilden längst upp ses de båda projektledarna Madelene Aronsson och Nicholas Stålfors ta några löparsteg i centrala Göteborg.
Foto: Faksimil från GP, 25 september 2010.

Bilden från starten 2010 är tagen av Henrik Sandsjö, Göteborgsvarvet.

Läs mer om Göteborgsvarvet >>>
www.goteborgsvarvet.com