Ta chalmeristerna till final i Metros rockbandstävlingKlockan 23.59 i kväll avgörs semifinalen i tidningen Metros stora musiktävling On Stage.
Chalmeristerna i Diamond Dawn är med i slutspurten där 100 band och soloartister ska bli tio – som gör upp i den stora finalen i Stockholm den 9 juni.
Sexmannabandet Diamond Dawn består av Alexander Strandell, sång, Mikael Tillander Planefeldt, bas, Olle Lindahl, gitarr, Jhonny Göransson, gitarr, Niklas Arkbro, keyboard, och Effy Lizz Larsson, trummor. Flera av bandmedlemmarna är chalmerister. Jhonny Göransson är teknolog på I-programmet.
Bandet spelar melodiös och hitkänslig hårdrock med 80-talskänsla, och har jämförts med grupper som H.E.A.T, Def Leppard och The Poodles. Tävlingslåten, den egenskrivna ”Standing as one”, ger definitivt mersmak med sin allsångsvänliga refräng och hårtslående trummor.
Lyssna på låten och titta på videon här ovan.
Diamond Dawn har också två låtar med svenska texter på Spotify – ”Mästarna på plan” och ”Vi kan ta guldet”, som var 2009 och 2010 års officiella handbollslåtar för Torslanda Handbollsklubb.
I Metro On Stage är det marknadsföring för miljonbelopp som står på spel – samt en spelning på Way Out West i Göteborg i augusti.
Så ställ upp för Diamond Dawn du också – precis som i wifikampen mot KTH, som ju Chalmers tog hem!
Vi vill se chalmerister i finalen på Mosebacke den 9 juni!
Det är enkelt att rösta. Följ länken nedan, och rösta genom att klicka på det gröna hjärtat. Du måste vara inloggad via facebook-, twitter- eller e-post-konto.
På tisdag avslöjas de tio finalisterna – varav fem väljs ut av en jury och fem av svenska folket.
”We are standing strong when all hope is gone!”

Läs mer och rösta på Diamond Dawn >>>
onstage.metro.se/artist/37568

Lyssna på Diamond Dawn på Spotify >>>
open.spotify.com/album/1u1iQVArtaXN7qlXyjQUOy

Diamond Dawn på MySpace >>>
www.myspace.com/strandellalexanderswe

Gilla Diamond Dawn på Facebook >>>
www.facebook.com/pages/Diamond-Dawn/151017291607025

Diamond Dawns webbplats >>>
www.diamonddawn.tk

One comment

  1. Pingback: Ingen finalplats för Diamond Dawn « Chalmers alumniblogg