Trådlös seger till Chalmers – kan koppla upp sig i bastunDet blev Chalmers som tog hem kampen om trådlöst internet före teknologerna på KTH.

Segermarginalen till tvåan blev till sist 369 röster.
Chalmeristerna kapade dessutom åt sig tredjeplatsen i bemannings- och rekryteringsföretaget Academic Works wifitävling – bronset gick till Palmstedtsgatan 3A.
I Academic Works tävling kunde vem som helst tävla om att få trådlöst wifi till en valfri plats. Teknologerna på Chalmers och KTH tog ganska snabbt en betryggande ledning genom att nominera sina trivselanläggningar – CS-bastun respektive Osqvik. Efter en stenhård kamp där alla medel var tillåtna för att på fredlig väg mobilisera röster, står det nu klart att chalmeristerna besegrade rivalerna på KTH.
Här är de fem topplaceringarna som nu undersöks av wifi-leverantören för att se om de tekniska förutsättningarna finns för att installera trådlöst internet:

1. Chalmers, CS-bastun, Chalmersvägen 8, Härryda
2. KTH, Osqvik, Jerkas väg 1, Gustavsberg
3. Chalmers, Palmstedtsgatan 3A, Göteborg
4. Luleå tekniska universitet, Regnbågsallén 6, Luleå
5. KTH, Tantolundsvägen, Stockholm

Undersökningarna startar under nästa vecka och Academic Works utlovar uppdaterad information om processen på sin Facebook-sida.
På Chalmers står naturligtvis glädjen högt i tak – och segerns sötma kommer säkerligen att njutas länge än.
Chalmeristen Tim Brandin, som pluggar interaktionsdesign, kodade i samband med tävlingen ihop en sajt som gjorde det enklare att rösta och få koll på statistiken. Spana in sajten här nedan.
Alumnibloggen lyfter på hatten för segrarna!

Academic Works på Facebook med information om tävlingen >>>
www.facebook.com/AcademicWork

Chalmeristen Tim Brandins omröstningssajt med statistik och resultat >>>
sypreme.se/node/30

Academic Works webbplats >>>
www.academicwork.se

Läs tidigare blogginlägg om wifiduellen >>>
chalmersalumni.wordpress.com/2011/05/20/internetduellen-mellan-chalmers-och-kth

  1. Michael Nystås

    Tack, Svante! Det är bara att gratulera – den här typen av utmaningar med glimten i ögat är alltid uppfriskande att få uppleva på ett hörn. Om du vill får du gärna dela med dig av dina egna minnen i bloggen.

    Vänliga hälsningar

    Michael

  2. Pingback: Bra länkar – 5 juni, 2011 | Per Olof Arnäs