Var med och påverka innehållet i Chalma Mater 2012


Mäktig redaktion. Lennart Larsson, Andreas Nilsson och Svante Bergö väntar på ditt bidrag till sjunde bandet av Chalma Mater. Foto: chalmamater.se

I början av nästa år kommer ett helt nytt band av Chalma Mater – det klassiska standardverket om Chalmers.
Redaktionen arbetar för högtryck med att samla in material från åren 1997 till 2010 – och de behöver din hjälp!
– Vi efterlyser roliga minnen, tokiga idéer, påhitt och anekdoter om allt som hänt från 1997 till och med 2010. Inte minst bilder, säger Chalma Maters Lennart Larsson i en intervju med chalmerskommunikatören Åsa Ekvall.
Chalma Mater är ett stycke göteborgiana och chalmeriana i bokform – en ord- och bildkavalkad i sex fina band, som med människorna i centrum, berättar om två århundradens händelser på och runt högskolan. Det är fakta blandat med skrönor och episoder.
Nu pågår arbetet med ett nytt sjunde band som kommer ut i början av 2012 och berättar om åren 1997-2010.
??Hej, Lennart Larsson, en av tre redaktionsmedlemmar. Vilka är de viktigaste händelserna i Chalmers nyaste historia? Vilka ligger på er topplista?
– Vi har pratat med studentkårens föreningar och många personer på Chalmers för att vaska fram det som har hänt mellan 1997-2010. Det märks i vår lista att utvecklingen går fort fram på Chalmers. Vi har tagit fasta på drygt tjugo större händelser och några exempel är utvecklingen av nollningen, genusdebatten, kårhusbygget, Bolognaprocessen och internationaliseringen, innovationssystemet, det studiesociala perspektivet, Millenniebuggen och att studentkåren fyllde 100 år 2004.
??Vilken är hemligheten i konceptet och receptet Chalma Mater, hur ska blandningen vara?
– Chalma Mater pendlar mellan högt och lågt, mellan fakta och muntlig tradition. Skrönor hör absolut hemma i bokverket, men vi är faktabaserade. Vi kan spegla skolan genom en förenings aktiviteter och utveckling de här åren, det berättar mycket om den större utvecklingen.
Bloggen tycker: Ett av de finaste chalmersuppdragen
Förutom Lennart Larsson ingår också Svante Bergö och Andreas Nilsson i redaktionen för Chalma Mater. Om ni frågar Alumnibloggen är det bland de finaste uppdrag man kan ha på Chalmers.
Mejla tips och bilder till redax
Nu behöver redaktionen alla trogna bloggläsares hjälp! Ta chansen och var med och påverka innehållet i det kommande sjunde bandet av Chalma Mater!
Vill du dela med dig av en minnesvärd händelse? Skriv ner den och skicka till Chalma Maters redaktion på adressen redaktion@chalmamater.se

Läs mer om Chalma Mater och lägg en förhandsbeställning >>>
www.chalmamater.se