Extratjockt sommarnummer av Chalmers magasin ute nuÅrets andra nummer av tidskriften Chalmers magasin har precis lämnat tryckpressarna.
Just nu distribueras det till närmare 40 000 prenumeranter över hela världen.
Tidningen finns nu också publicerad online, lätt tillgänglig för alla intresserade.
I det nya extratjocka sommarnumret skriver vi mycket om Chalmers satsning på nanoteknik, som är ett av högskolans åtta styrkeområden. Det är spännande läsning om forskning som tänjer gränserna inom allt från medicin till informationsteknik.
Mattias Hagberg har träffat Jari Kinaret och Anders Palmqvist som nyligen sjösatt en jättesatsning på grafen – Graphene Coordinated Action. Det är ett pilotprojekt som samlar forskare och företag från en rad europeiska länder:
– Grafen är extremt ”hett”. Det kommer säkerligen tio nya vetenskapliga arbeten varje dag som behandlar grafen, säger Jari Kinaret.
Chalmers magasin ägnar totalt tolv helsidor åt att berätta om nanoforskningen på Chalmers.
Men det är inte nano för hela slanten. Sommarnumret är utökat med fyra sidor och innehåller även spännande läsning om odling av vävnader och organ, vindkraft och förre folkpartiledaren Lars Leijonborg, som numera är ordförande för organisationen SwedNanoTech (oops, där blev det visst lite mera nano ändå…).
Sofia Franzén har träffat chalmeristen Dick Olofsson, som efter 50 år som forskningsingenjör på högskolan mer eller mindre tillhör inventarierna. Ta del av hans personliga historier från korridorerna där han verkat under så lång tid!
– Jobbar man på Chalmers i över 50 år får man vara med om en hel del. Jag har trivts fantastiskt bra, och haft goda arbetskamrater. Det har varit många skratt. Det är många som fortsätter med sina studenthyss även som doktorander, säger Dick.
Du kan också läsa om Mikaela Flodin och Pia Flydén som fått stipendier från Chalmers Vänner och Chalmers MasterCard för att kunna göra sitt exjobb i Milano.
Missa inte heller den populära avdelningen Nytt om namn med senaste nytt om dina kurskamrater!

Tips och synpunkter?
Mejla chefredaktör Ann-Kristine Nordin på chalmersmagasin(@)chalmers.se om du har synpunkter och kommentarer på tidningens innehåll, eller tips och förslag på artiklar inför kommande nummer.

Trevlig läsning!

Foto: Jan-Olof Yxell (Dick) och Gustav Gräll (Mikaela och Pia)

Läs nya numret av Chalmers magasin online >>>
http://www.eyemag.se/core/showpage.php?PROJECTNR=4302&SITEID=44f89

Äldre nummer finns på tidningens webbplats >>>
www.chalmers.se/sv/om-chalmers/alumni/cm/Sidor/default.aspx