Chalmerist och it-entreprenör gästar frukostmöte


IT-entreprenören och chalmeristen Alexander Hars (D01) var en av hjärnorna bakom System OK som för några år sedan uppmärksammades för att ha utvecklat och sålt en programvara för återställning av Windowsdatorer efter kraschar.
Den 22 november gästar han ett frukostmöte som arrangeras av Chalmers, Göteborgs universitet och Connect Väst.
Titeln på Alexander Hars föreläsning är ”Kollektiv köpkraft är framtidens deal!”.
När ett Nasdaq-noterat mjukvaruföretag köpte Alexander Hars och Lars Karlssons företag blev de miljonärer. Efter ett par års arbete för det amerikanska företaget är de tillbaka i Göteborg med ett nystartat företag, Let’s Deal, efter att ha sett Groupons framgång på nära håll i Silicon Valley.
För System OK var det IT-teknologin bakom lösningen som var den stora innovationen, men för Let’s Deal är det annorlunda. Här bygger innovationen dels på ett nytt sätta att ta betalt för annonser, dels för att använda internet för att locka folk in i fysiska butiker.
Svenska konsumenter har idag sparat över 50 miljoner kronor genom rabatterade erbjudanden från Let’s Deal.
Möt Alexander Hars som berättar hur de fick snurr på en lösning som ingen efterfrågade, steget över till Silicon Valley, om att starta företag i Sverige igen, vad det egentligen är som ligger bakom en framgång och om framtiden som webbentreprenör.

Foto: Magnus Gotander, Bilduppdraget

Datum: Tisdag 22 november
Tid: 07.00–08.45 (frukost serveras 07.00–07.45)
Var: Palmstedtsalen, Chalmers kårhus, Campus Johanneberg
Pris: Kostnadsfritt. Obligatorisk anmälan!
Anmälan: www.connectvast.se/frukost

Ta gärna med en kollega eller person som arbetar i eller med tillväxtföretag.

Kontaktperson för Chalmers samarbete med Connect Väst är Anna-Lena Nyberg, annnyb@chalmers.se

Frukostmötet är ett samarrangemang mellan Göteborgs universitet, Chalmers Tekniska Högskola och CONNECT Väst i syfte att sammanföra näringsliv och akademi. ”Gothenburg for entrepreneurs” (G4E) är Göteborgs universitets och Chalmers gemensamma projekt för entreprenörsutbildning. Våra gästföreläsare är alumner från något av lärosätena eller har en bakgrund i vissa av utbildningarna.