Carolina Fredriksson nominerad till Augustpriset


Chalmeristen och författaren Carolina Fredrikssons kritikerhyllade debutroman ”Flod” kan få Sveriges finaste skönlitterära pris.
När nomineringarna till Augustpriset avslöjades tidigare i dag fanns ”Flod” med bland de sex utvalda titlarna.
Alumnibloggen gratulerar Carolina till nomineringen!
Augustpriset delas ut av Svenska Förläggareföreningen och är, utöver Nobelpriset, Sveriges finaste litterära utmärkelse. Förutom ära, positiv mediauppmärksamhet och en skjuts i försäljningen, får vinnaren 100 000 kronor.
Att en chalmerist figurerar i Augustsammanhang är en unik händelse i högskolans historia. Carolina Fredrikssons roman ”Flod” är en av sex nominerade böcker i den skönlitterära klassen.
Hon är i fint sällskap med Thomas Bannerheds ”Korparna”, Sören Bondesons ”En kubikmeter jord”, Eva-Marie Liffners ”Lacrimosa”, Bengt Ohlssons ”Rekviem för John Cummings” och Amanda Svenssons ”Välkommen till den här världen”.
Augustpriset har delats ut varje år sedan 1989 i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok samt Årets svenska barn- och ungdomsbok.
De nominerade titlarna i den skönlitterära klassen har valts ut av en prisjury bestående av Kerstin M. Lundberg, Jessika Gedin, Johanna Koljonen, Olav Magnusson och Jonas Modig.
Vinnarna röstas fram av de 63 ledamöterna i tre så kallade elektorsförsamlingar, och presenteras på den stora Augustgalan i Stockholms Konserthus den 21 november.

Läs tidigare inlägg om Carolina Fredriksson >>>
chalmersalumni.wordpress.com/?s=carolina+fredriksson

Läs mer om Augustpriset >>>
augustpriset.se

Foto: Emil Johansson, Ejoh Photography