Nytt nummer av Chalmers magasin ute nu



I dagarna landar årets tredje nummer av tidskriften Chalmers magasin hos närmare 40 000 prenumeranter över hela världen.
Tidningen finns nu också publicerad online, lätt tillgänglig för alla intresserade.
I det nya numret skriver vi mycket om Chalmers satsning på informations- och kommunikationsteknologi (IKT), som är ett av högskolans åtta styrkeområden.
– IKT är möjliggörandets teknologi, som Jan Grahn, ledare för styrkeområdet IKT, säger i Siri Reuterstrands intervju.
Chalmers magasin ägnar totalt elva helsidor åt att berätta om IKT-forskningen på Chalmers. Christer Wigerfelt har träffat Jörgen Hansson och Jan Bosch, föreståndare för Software Center på Lindholmen, som är en gemensam satsning mellan Chalmers och Göteborgs universitet om mjukvaruutveckling.

Irene Gu (bilden ovan) berättar om sin forskning om elektronisk övervakning:
– Jag tycker själv inte om all övervakning som finns överallt, men jag förstår ju att det kan behövas och ibland är övervakning faktiskt användbart även i mycket goda syften, säger hon till tidningens reporter Siri Reuterstrand.
Tidningens nya nummer innehåller även spännande läsning om chalmeristen Tomas Kåberger, som porträtteras av Lasse Nicklason, ett studentprojekt där ogräs blir sanitetsbindor i Afrika, miljöforskaren Hulda Winnes, chalmersforskaren Per-Simon Kildal (bilden t h) och årets William Chalmers-föreläsare Gunilla Linde Bjur.
Missa inte heller den populära avdelningen Nytt om namn med senaste nytt om dina kurskamrater!
Överhuvudtaget är det mycket läsning om människor i nya numret av Chalmers magasin, det första som görs i samarbete med redaktionen bakom nättidskriften Alba.nu.

Tips och synpunkter?
Mejla chefredaktör Ann-Christine Nordin på ann-christine.nordin(@)chalmers.se om du har synpunkter och kommentarer på tidningens innehåll, eller tips och förslag på artiklar inför kommande nummer.

Trevlig läsning!

Foto: Peter Widing och Anna-Lena Lundqvist

Läs nya numret av Chalmers magasin online >>>
http://www.eyemag.se/core/showpage.php?PROJECTNR=4437&SITEID=77614

Ladda hem Chalmers magasin som pdf [4.36 Mb] >>>
https://document.chalmers.se/download?docid=556773574

Äldre nummer finns på tidningens webbplats >>>
www.chalmers.se/sv/om-chalmers/alumni/cm/Sidor/default.aspx