Vinn Liza Marklunds nya roman som e-bok


Den 23 november släpps Liza Marklunds nya kriminalroman ”Du gamla, du fria” (Piratförlaget).
Var med i Alumnibloggens nya tävling, och vinn ett eget exemplar som e-bok!
”Du gamla, du fria” är Liza Marklunds nionde bok om journalisten Annika Bengtzon. Hon är nu tillbaka på Kvällspressens redaktion i Stockholm efter tre år som tidningens korrespondent i Washington, och har återförenats med sin make Thomas, som arbetar på justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser.
En eftermiddag hittas en ung småbarnsmamma död och täckt av snö bakom ett daghem i förorten Axelsberg i södra Stockholm. Hon är det fjärde offret på kort tid under liknande omständigheter: kvinna, ung, mamma, knivhuggen bakifrån.
På Kvällspressen anar man en seriemördare, något Annika avfärdar som vilda fantasier.
Samtidigt befinner sig Annika Bengtzons man Thomas på en konferens i Nairobi. Under en rekognosceringsresa vid somaliska gränsen kidnappas hela delegationen. Annika Bengtzon dras in i kidnappningsdramat medan fler kvinnor mördas i Stockholm.
Kraven från kidnapparna är omöjliga och orimliga. När de avvisas börjar kidnapparna att avrätta gisslan i delegationen.
”Du gamla, du fria” är en roman om hur den gamla, fria världen bygger järnridåer mot den nya, ofria. Om hur relationer mellan människor rämnar och andra byggs upp. Om hur medierna utnyttjar den nya tekniken till att vrida verkligheten så att den passar deras deadlines. Och om hur ondskan i Stockholms förorter egentligen ser ut.
Liza Marklund var gäst i SVT:s litteraturprogram Babel i torsdags. Där berättade hon mer om sin nya bok.
– Jag tycker det är så tråkigt med lyckliga människor. Det finns ett sånt otroligt lyckotvång i samhället. Annika har det ganska miserabelt och hemskt – och jag tycker det är rätt skönt! Hon slog ihjäl sin pojkvän, hennes pappa söp ihjäl sig, hennes mamma är totalalkad, sa Marklund i programmet.
– Nu är Annika lite mer tillbakalutad som romankaraktär, men också lite tröttare även om hon har kvar samma kärna som förr.
Hon berättade också om varför hon skriver:
– Mitt syfte är dubbelt – jag älskar att skriva och skapa litteratur men jag vill också ha något viktigt att säga, sa Liza Marklund.

Vinn Marklunds nya som e-bok
Nu kan du vinna ett eget exemplar av ”Du gamla, du fria” till din smartphone eller läsplatta. Det enda du behöver göra är att svara rätt på följande fråga:
Vilket år utkom den första boken om Annika Bengtzon?
Mejla ditt svar till Michael Nystås på adressen michael.nystas@chalmers.se senast den 25 november. Fem vinnare dras bland de som svarat rätt.

Boken levereras i standardformatet EPub som fungerar på både bärbara och stationära enheter. Du kan också välja att få boken som pdf eller i något av formaten Mobipocket eller MS Reader. Är du en av vinnarna kommer du att få mer information.

Lycka till!

Insidan tackar Piratförlaget som vänligt och generöst skänkt e-böckerna till oss.