Hon är ny ordförande i Chalmersska Ingenjörsföreningen


Iréne Svensson (K74) blir ny ordförande i Chalmersska Ingenjörsföreningen från 1 januari 2012.
Hon valdes i samband med föreningens höstmöte förra veckan, och efterträder nu Birger von Hall (V74), som avgår efter maximala sex år som ordförande.
– Jag känner mig glad och hedrad att bli vald till en så fin förtroendepost, säger Iréne Svensson.
Hon har lång erfarenhet från näringslivet och arbetar i dag med internationella relationer på Johanneberg Science Park.
Iréne Svensson har sammanlagt 17 år i försvars- och säkerhetskoncernen Saab bakom sig, bland annat som informationsdirektör vid koncernledningen i Stockholm, och ansvarig för bolagets EU-kontor i Bryssel.
I nio år var hon även informationschef för Saab Ericsson Space i Göteborg, nuvarande RUAG Space.
Iréne Svensson är 61 år och har en civilingenjörsexamen i kemiteknik från Chalmers 1974. På fritiden ägnar hon sig gärna åt vandring, skidåkning, golf, konst och kultur.
Vad var det bästa med din tid på Chalmers? 
– Flera saker, bland annat nollningsperioden, som skapade gemenskap och samhörighet i årskull och sektion, och som gav näring till den speciella Chalmersanda som förenar över sektionsgränserna; och den utmärkta utbildningen, som blivit en fin entrébiljett till de arbeten jag haft under åren, berättar Iréne.
Hur ser du på ditt uppdrag i CING? 
– Med glädje och ödmjukhet! Jag vill bidra till att CING fortsätter vara en intressant, givande och välbesökt mötesplats för alla chalmerister, och att det goda samarbetet med högskolan och studentkåren fortsätter och utvecklas. Annat som ligger mig varmt om hjärtat är att medverka till att höja intresset för ingenjörsyrket bland ungdomar, och där kan CING bidra på olika sätt, säger hon.
Tillsammans med Iréne Svensson valdes också Jennie Larsson (M07), Staffan Mossberg (E98), Claes Niklasson (F81, Dr Ko88) och Stig Ottosson (F75, Dr X79) in i föreningens styrelse. Kvar sen tidigare är Sandra Siby (Z10), Ulf Gustavsson (E62), Tomas Bengtsson (E09) och Ted Lidén (E03).
Hanna Syrén (F05), Thomas Tovinger (F80), Marianne Gyllensten (D89) och Anna Yström (TD09) lämnar sina uppdrag samtidigt som Birger von Hall.
Den nyvalda styrelsen tillträder den 1 januari 2012.
Alumnibloggen gratulerar Iréne Svensson och övriga nya styrelseledamöter till sina viktiga uppdrag!

Foto: Jan-Olof Yxell

Läs mer om Chalmersska Ingenjörsföreningen >>>
www.cing.chalmers.se

Läs mer om Johanneberg Science Park >>>
johannebergsciencepark.com