Julnumret av Chalmers magasin ute nuI dagarna landar årets fjärde nummer av Chalmers magasin hos 40 000 prenumeranter över hela världen.

Tidningen finns nu också publicerad online, lätt tillgänglig för alla intresserade.
Hållbar utveckling löper som en röd tråd genom det färska numret.
Bland läsningen finns en intervju med Björn Sandén, biträdande professor i miljösystemanalys, chalmersforskaren Ulf Svanberg, biträdande professor i livsmedelsvetenskap, berättar om sina projekt i Mocambique och SVT:s Lena Scherman skriver en gästkrönika om varför reportage om olja är så svåra att sälja in.
Renare sjöfart och hållbara elsystem är andra infallsvinklar på temat.
Läs också om det spännande studentprojektet Knowel som går ut på att lära befolkningen i byar i Laos hur de ska handskas med elektricitet.
Intressanta är också porträtten av Göteborg Energis nya vd, chalmeristen Lotta Brändström (I90), och astronomen Kirsten Kraiberg Knudsen, som också pryder det eleganta omslaget, plåtat av Peter Lloyd.
Och vad hände egentligen med studenterna när de nya studieavgifterna kom? I artikeln ”Brain Drain” fortsätter debatten som inleddes i nummer 3 2011 av Chalmers magasin.
Missa inte heller den populära avdelningen Nytt om namn med senaste nytt om dina kurskamrater!

Tips och synpunkter?
Mejla chefredaktör Ann-Christine Nordin på akno(@)chalmers.se om du har synpunkter och kommentarer på tidningens innehåll, eller tips och förslag på artiklar inför kommande nummer.

Trevlig läsning!

Foto: Martin Hassellöw (bilden på Ida-Maja Hassellöw uppe t v) och Göteborg Energi (bilden på Lotta Brandström, uppe t h)

Läs nya numret av Chalmers magasin online >>>
www.eyemag.se/core/showpage.php?PROJECTNR=4467&SITEID=28d9f

Ladda hem Chalmers magasin som pdf [6.67 Mb] >>>
document.chalmers.se/download?docid=1876628916

Äldre nummer finns på tidningens webbplats >>>
www.chalmers.se/sv/om-chalmers/alumni/cm/Sidor/default.aspx