Följ Chalmers hållbarhetsseminarium på webben


I dag är det hållbar utveckling mer än vanligt på Chalmers.
Föreläsningar och panelsamtal om hur Chalmers kan göra skillnad avlöser varandra hela dagen.
Följ inspirationsdagen och mötesplatsen för hållbar utveckling live på webben!
Seminariet ”Chalmers – för en hållbar framtid” har Afrika som tema och arrangeras i dag för första gången.
– Hållbar utveckling är ett diffust begrepp annars, men här hoppas jag vi kan bli mer konkreta och verkligen visa hur vi jobbar med frågorna. Förhoppningen är att detta ska bli ett återkommande evenemang varje år på Chalmers, säger John Holmberg (bilden).
Han är vicerektor med ansvar för drivkraften hållbar utveckling på Chalmers, professor i fysisk resursteori och innehar även Sveriges första UNESCO-professur i lärande för hållbar utveckling.
Dagen bjuder på en rad spännande presentationer inom områdena Mat och hälsa, Energi, Material och resurser och Lärande – och allt kan avnjutas i direktsänd webb-tv på Chalmers hemsida!
Några av höjdpunkterna är dagens huvudtalare, Sue Edwards, som i går tog emot Göteborgspriset för hållbar utveckling. Hon talar klockan 10.10.
Och i eftermiddag, med start klockan 15, premiärvisas det samtal som spelades in i går mellan Göteborgsprisets andre mottagare, Kofi Annan, och en grupp chalmersstudenter.
Det är Årets teknolog, chalmeristen Erik Wallnér från Chalmers Students for Sustainability som inleder partiet med lärande som tema.

Följ seminariet live på webben >>>
http://www.chalmers.se/sv/om-chalmers/miljo-och-hallbar-utveckling/seminarie/Sidor/seminarie-chalmers-for-en-hallbar-framtid.aspx