Arkitekttrojka från Chalmers formar framtidens GöteborgDet blir tre chalmerister som ska forma framtidens Göteborg.

Häromveckan presenterades nye stadsarkitekten Björn Siesjö (A92) vid en presskonferens.
Vid sin sida får han nu tillika chalmersutbildade arkitekten Måns Werner (A95), som blir chef för den nyinrättade strategiska avdelningen på stadsbyggnadskontoret, och Gunnar Persson (A83), som blir chef för planavdelningen.
Chalmerstrojkan som ska leda utvecklingen av Göteborg tillsammans med kollegor och medarbetare på stadsbyggnadskontoret har presenterats i omgångar de senaste veckorna.
Vid sidan av Göteborgs förste stadsarkitekt sedan 1999 – Björn Siesjö – ställer sig nu chalmeristerna Måns Werner och Gunnar Persson.
Den nyutnämnde strategichefen Måns Werner är i dag stadsarkitekt och verksamhetschef för plan och bygg i Ale kommun. Han börjar sitt nya jobb den 1 mars.
Werner är 47 år och har tidigare arbetat bland annat på Banverket.
Gunnar Persson är 58 år, och arbetar i dag som stadsbyggnadschef i Eskilstuna. Han har tidigare bott och verkat i Göteborg i tio år.
Sedan 2001 har Persson jobbat som stadsbyggnadsdirektör, stadsarkitekt och planeringschef i Örebro, Karlstad och Eskilstuna.
Gunnar Persson börjar som planeringschef i Göteborg i början av mars.
Stadsbyggnadsdirektör Bengt Delang betonar att han var ute efter duktiga lagspelare när han formade den nya organisationen:
– Det här är ingen ”one man show”. Jag vill ha en dialog mellan avdelningarna på stadsbyggnadskontoret, mellan oss tjänstemän och politikerna i byggnadsnämnden och kommunstyrelsen, en dialog som leder fram till en gemensam bild, säger han till Göteborgs Stads webbtidning Vårt Göteborg.
Björn Siesjö tillträder som stadsarkitekt den 1 februari 2012.

Foto: Ulf Celander (Björn Siesjö) och Vårt Göteborg

Läs mer i Vårt Göteborg >>>
www.vartgoteborg.se/prod/sk/vargotnu.nsf/1/ovrigt,bjorn_siesjo_blir_stadsarkitekt

Läs tidigare blogginlägg:
Göteborg hämtar nye stadsarkitekten från Chalmers >>>
chalmersalumni.wordpress.com/2011/11/24/goteborg-hamtar-nye-stadsarkitekten-fran-chalmers

One comment

  1. Pingback: Chalmerstrojkan blir kvartett med Sigfusson (A92) « Chalmers alumniblogg