GP:s julklappar till chalmeristerna


Fler internationella studenter till Karin Markides.
Och en liten smartphone till Leif Johansson.
Det är några tidiga julklappar från Göteborgs-Postens näringslivskrönikör Kenny Genborg och hans panel.
Kenny Genborg håller ögonen på det västsvenska näringslivet. Varje söndag samlar han sin panel, bestående av chalmeristerna Jan Jörnmark och Per Bornstein (A94) och Drivhusets verksamhetschef Maria Ben Salem Dynehäll för att summera veckan som gått ochblicka in i den kommande – ofta med träffsäkra kommentarer och synpunkter.
I helgen var det dags för den årliga julklappsutdelningen. Som vanligt med flera chalmerister som mottagare:

  • Chalmers rektor och vd Karin Markides (bilden) får ett paket med ”utländska studenter som kan och vill betala för svensk teknikutbildning i ett busblåsigt och regnigt Göteborg”.
  • Leif Johansson (M77), Volvos tidigare vd och ny styrelseordförande i Ericsson, får ”en liten smart mobil och ett mycket stort kontantkort med bonuspoäng”.
  • Niklas Wahlberg (E87), vd för Lindholmen Science Park, får ett paket innehållande ”en låg bro till det myllrande centrala och basarliknande Göteborg”.
  • En present går också till reklamgurun Gustav Martner, kreativitetschef på Chalmers nyupphandlade kommunikationsbyrå CP+B. Han får ”fler läckra citat till samlingen av visdomsord (där finns bland annat Henry Fords klassiska ”Om jag frågat folk vad de ville ha skulle de bett om en snabbare häst”).”

Inga matkassar så långt ögat kan nå, noterar er trogne bloggare.
Och det kanske är lika bra?

Foto: Jan-Olof Yxell

Se hela julklappslistan på GP:s sajt >>>
www.gp.se/ekonomi/1.802185-vi-tjuvtittar-i-tomtens-sack

Läs tidigare inlägg:
Två Chalmersklappar på Kennys önskelista >>>
chalmersalumni.wordpress.com/2010/12/20/tva-chalmersklappar-pa-kennys-onskelista