Ett bra år för Chalmers alumnibloggÖver 45 000 läsare från sex världsdelar hittade till Chalmers alumniblogg under 2011.

Totalt skrevs 182 nya inlägg om Chalmers i allmänhet och chalmerister i synnerhet.
Årets mest trafikerade dag var den 20 maj med hela 859 sidvisningar.
Det var dagen då vi berättade om wifiduellen mellan Chalmers och KTH – om det kan vara till någon ledning.
Chalmers alumniblogg kan se tillbaka på sitt bästa år sedan starten den 20 mars 2009.
Det visar färsk statistik från WordPress, som är det bloggverktyg vi använder.
Siffrorna visar att bloggen haft läsare från 27 länder. Av naturliga skäl flest från Sverige, men även från Brasilien, Chile, Sydafrika, Etiopien, Japan, Indien, USA och Pakistan.
De flesta har hittat till bloggen från Chalmers officiella webbplats, chalmers.se, men högskolans närvaro i sociala medier, som Facebook och Twitter, har haft betydelse. Vi kan också se att en del besökare letat information om chalmerister och chalmersforskning. Populärast sökningar har varit Laura Rahal, Alexander Hars, Leif Östling, Nina Bake och tidvattenkraft.
Kontakten med läsarna är viktiga för Alumnibloggen, och vi vill framföra ett varmt tack till er som tagit er tid att skriva till oss med tankar och synpunkter, och kommentera enskilda inlägg. Ni är inte många, men vi hoppas på fler kontakter i längden. Årets mest kommenterade blogginlägg var Otterheim och Cederwall debatterar CSN i Ny Teknik.
Maj var den mest trafikerade månaden med närmare 7 000 visningar. I snitt hade bloggen under året drygt 3 750 visningar varje månad. WordPress sammanställning uppger att bloggen hade omkring 42 000 träffar under 2011 – vår interna statistik visar dock på en något högre siffra, över 45 000.

Här är 2011 års fem mest lästa inlägg:

 1. Internetduellen mellan Chalmers och KTH (20 maj)
 2. De blev cortègens bästa vagnar (1 maj)
 3. Chalmeristen som byggde ett hål på Sergels torg (14 juni)
 4. Linnéa Sjögren är Årets informationsspecialist (28 april)
 5. Två chalmerister nya traineer på Microsoft (19 januari)

Det mesta går att bevisa med statistik, förvisso, men vi kan i alla fall konstatera med ödmjuk tacksamhet att intresset för Chalmers alumniblogg växer stadigt för varje år. Er trogne bloggare lyfter på hatten för alla er som tycker att det vi skriver är tillräckligt intressant, och kan utlova många nya inlägg under 2012 – allt enligt vår egenhändigt hopsnickrade devis ”Om Chalmers i allmänhet och chalmerister i synnerhet”.
Avancez!

Läs årsrapporten i sin helhet här >>>
chalmersalumni.wordpress.com/2011/annual-report

2 comments

 1. Michael Nystås

  Hej, Alexander! Tack för intressant tips! Är ni chalmerister som står bakom företaget? I så fall uppmärksammar vi gärna er verksamhet i bloggen.

  Vänliga hälsningar

  Michael, kanalansvarig