Eva Nygren blir ny vd på RejlersChalmeristen Eva Nygren (A79) har utnämnts till ny vd och koncernchef för teknikkonsulten Rejlers.

I maj tar hon över efter chalmeristen Peter Rejler (M97), som blir arbetande styrelseordförande efter 13 år:
– Vi ska fortsätta växa. Tanken är att vi på allvar ska börja konkurrera, även storleksmässigt, med Sweco. Jag ser det som en enorm tillgång att få in Eva Nygren i en ledande position hos oss, säger Peter Rejler till Dagens Industri på nätet.
Eva Nygren har studerat arkitektur på Chalmers och kommer närmast från teknikkonsulten Sweco där hon sedan sex år tillbaka varit vd för 3 100 medarbetare över hela landet.
Nu vill Rejlers ta upp kampen mot Sweco på allvar. Målet är att år 2015 ha gått från 1 400 anställda till minst 2 015 och en omsättning på 2 015 mkr, jämfört med dagens 839 miljoner.
– Men vi har haft en betydligt större tillväxt än Sweco och det är på betydligt längre sikt vi ska konkurrera med dem storleksmässigt, säger Peter Rejler till Dagens Industri.
Han är mycket nöjd med rekryteringen av Eva Nygren och ser henne som ett viktigt tillskott till bolaget:
– Eva Nygren har kunskaper och erfarenheter som kommer att vara av stort värde för Rejlers. Hennes ledarskap, internationella erfarenhet och förmåga att genom åren prestera goda resultat är bra exempel på det. Detta gör det möjligt för mig att fokusera mer på Rejlers övergripande mål och strategiska utveckling. Samtidigt får jag mer utrymme att som ambassadör företräda Rejlers intressen såväl internt som externt. Jag kommer också att ägna mer tid åt mina barn, säger Peter Rejler i ett pressmeddelande från företaget.
Rejlers är en nordisk koncern som erbjuder tekniska konsulttjänster inom elteknik, energi, mekanik, automation, elektronik, IT och telekom.
År 2011 utsågs Rejlers till Sveriges tredje bästa arbetsplats i tävlingen Great Place to Work och koncernen har under året utvecklats starkt i Norden både när det gäller tillväxt och resultat.

Foto på Eva Nygren: Stefan Berg, Sweco
Foto på Peter Rejler: Rejlers

Läs mer:

Rejlers ska konkurrera storleksmässigt med Sweco >>>
di.se/Telegram/2012/1/12/1345678/Rejlers-Ska-konkurrera-storleksmassigt-med-Sweco—VD/

Läs pressmeddelande från Rejlers >>>
www.rejlers.se/Index.aspx?PageID=1118&NewsID=600403&CurrentPageIndex=0

2 comments

  1. Pingback: Eva Nygren (A79) är Årets Ruter Dam « Chalmeristbloggen
  2. Pingback: Chalmeristbloggens bästa år hittills « Chalmeristbloggen