Internationella chalmeristers känsla för snöDet ymniga snöfallet i lördags möttes med glädje av många internationella studenter på Chalmers.

– Låt det snöa, utbrast chalmeristen och fotografen Mukul Lagu, som lade ut bilder i Chalmers Sweden in touch-blogg.
Mukul kommer från Indien och pluggar masterprogrammet Product Development på Chalmers. I lördags vaknade han upp till en vacker vit vintervärld utanför studentrummets fönster.
Förtjust gav han sig ut för att dokumentera med sin kamera. Alumnibloggen kan visa några av Mukuls bilder – fler finns i Sweden in touch, där Chalmers internationella studenter bloggar om studentlivet på engelska.
– Det var en fantastisk dag, jag njöt verkligen av snön och hoppas att den får ligga kvar! Det ser nästan ut som en saga, skriver Mukul i bloggen.
Det är lätt att glömma hur exotisk den svenska vintern kan te sig för många långväga studenter. Kanske är den ett argument till Chalmers, Göteborgs och Sveriges fördel vid valet av utbildning i dessa avgiftsbelagda tider?
Snön kan därför vara en underskattad konkurrenskraft inom den internationella studentrekryteringen.
Aktiviteten ökade också markant på Chalmers särskilda sida Next Stop på Facebook i lördags, där Cecilia Hillman, internationell kommunikatör, lade upp bilder från sin egen vinterpromenad genom Haga.
Er trogne bloggare tyckte det var härligt att ta del av denna oväntade explosion av glädje som våra internationella studenter gav uttryck för.
Man kan med fog påstå att internationella chalmerister har känsla för snö.
En annan händelse som engagerade i helgen var förstås firandet av det kinesiska nyåret och ingången av Drakens år. Chalmers har en hög andel studenter från Kina.
Tingting Li, student på masterprogrammet Supply Chain Management, firade för första gången utan familjen hemma i Changsha:
– Det kinesiska nyåret är vår största fest – lika viktig för oss som julen är för västerlänningar, berättar Tingting på Sweden in touch.

Foto: Mukul Lagu

Missa inte Chalmers Sweden in touch-blogg (kräver registrering, men det är värt det!) >>>
www.swedenintouch.se/Chalmers-University-of-Technology/Blog/

Next Stop Chalmers på Facebook >>>
www.facebook.com/NextStopChalmers