Allt fler väljer Chalmersska huset som mötesplatsChalmersska huset börjar bli en etablerad mötesplats i Göteborg.
Allt fler väljer nu att förlägga sina möten och konferenser till William Chalmers sista bostad på Södra Hamngatan.
Nu senast hyrde Exportrådet in sig för två heldagar med handelsminister Ewa Björling – med affärsmän från Egypten och en nysatsning på kvinnligt företagande på dagordningen.
Alumnibloggen passar också på att påminna om Torgil Störners utmärkta och stämningsskapande film som visar de anrika salongerna. Se den direkt här ovan!

Textilhandlarna från Egypten var i Göteborg för att knyta nya handelsförbindelser. I Chalmersska huset träffade de Sveriges handelsminister Ewa Björling, Egyptens Sverigeambassadör Osama Elmagdoub samt ett antal svenska företag i branschen.
I lördags uppmärksammades deras möte i Göteborgs-Posten (GP):
– Det finns en jättepotential att göra affärer. Den egyptiska textilindustrin har stor betydelse och kommer att spela en viktig roll i utvecklingen av Egypten, säger Ewa Björling till GP:s reporter Pär Düsing.

En del av dagen ägnades åt B2B-möten, en form av speeddejtning för företag, där de svenska företagarna och de egyptiska handlarna fick sitta ner en stund och presentera sig för varandra.
I fredags sjösattes det nya västsvenska projektet Turn International, som är en satsning på internationellt kvinnoföretagande.
Med hjälp av coachning, seminarier och andra tjänster ska projektet stärka kvinnors företagande och öka deras möjligheter att nå EU:s inre marknad.
Turn International drivs av organisationen Enterprise Europe Network i samarbete med Exportrådet, och ingår i regeringens program för att främja kvinnliga entreprenörer.
Till lanseringen i fredags hade 70 företagare från Västsverige anmält sig.

I den lilla filmen ”Chalmersska huset och arvet efter William Chalmers” längst upp i inlägget berättar intendent Anna Bergius Hartman mer om husets konferensmöjligheter och ger en kort och intressant historik över byggnadens tillkomst.
I rollen som William Chalmers ses chalmeristen Philip Larsson, som har för vana att uppträda som Chalmers grundare vid olika festligheter.

Foto: Jan-Olof Yxell

Läs mer om Enterprise Europe Network >>>
www.enterpriseeurope.se

Läs mer om Chalmersska husets möjligheter >>>
www.chalmers.se/sv/om-chalmers/chalmersska-huset/Sidor/Chalmersska-huset.aspx