Hundra sidor skratt i årets cortègeprogramCortègeprogrammet släpptes traditionsenligt den 1 april. 

Det är en hundra sidor tjock liten skrattfest kryddad med skämtteckningar, annonser och historik kring den 103-åriga traditionen.
Årets färgglada omslag är skapat av Fiona Rolander.
För sitt segrande bidrag belönades hon med en byggrock samt en trerätters middag för två på restaurangen Heaven 23.
Den som tar sig tid att fördjupa sig i programmet får lön för mödan. Här finns ingående beskrivningar av de 52 vagnarna i årets cortège, hälsningar från Chalmers rektor Karin Markides och cortègebyggaren Gustav Sohtell, som byggde cortège imponerande fem år på raken, 2006-2010 – och förstås sida upp och sida ner med chalmershumor.
Er trogne bloggare gillar de subtila och minimalistiska skämten som lurar lite grann i bakgrunden och inte gör så mycket väsen av sig. Som den lilla sakuppgiften i faktarutan med cortégevägen, som avslutas med ett ”Där alla upplöses”.
Missa inte heller den långa uppräkningen längst ner på varje sida på temat ”Mayaindianerna hälsar att världen skulle gå under om…”. Det ger garanterat många goda leenden att ta del av upplysningar som ”…alla spontanantänder”, ”…Håkan Juholt blir återinsatt som partiledare”, ”…CERN skapar ett svart hål” och ”…världen försänks i Mörkr”.
Den 30 april – Dagen C – granskas samtliga ekipage hårfint av en särskild jury som i år består av inga mindre än fotbollslegendarerna Glenn Hysén och Thomas Ravelli, kommunpolitikern och förre elitidrottaren David Lega, GT:s chefredaktör Frida Boisen, komikern och chalmeristen Knut Agnred, samt YouTube-fenomenet och chalmeristen Felix Kjellberg.
Det är upplagt och serverat för avgång för en av stans största folkfester från Gibraltarvallen den 30 april klockan 18.15!
Felix Kjellberg uppmärksammades för övrigt i ett långt inslag i SVT:s Västnytt den 5 april. Där demonstrerar han sitt framgångsrika och helt galna jobb med att ljudsätta sitt eget datorspelande. Det går så bra för Felix att han tvingats till ett uppehåll från sina studier på Chalmers.
Se inslaget här nedan – och se sedan cortègefilmen en gång till!

Foto: Oskar Danielsson och Mathias Elmeskog, CFFC

Läs tidigare blogginlägg om cortègen >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/category/cortegen

Läs mer om cortègen >>>
www.cortegen.se

Följ cortègen på Twitter >>>
twitter.com/chalmerscortege

Se Felix Kjellberg i Västnytt >>>