150 begagnade cyklar bortskänkes på ChalmersKom till Chalmers och få en gratis hoj!

Den 15 maj delar studentföreningen Chalmers Students for Sustainability (CSS) ut runt 150 begagnade cyklar på Teknologgården på Campus Johanneberg.
Enda kravet är att du är eller blir medlem i CSS för en 50-lapp.
Medlemskapet tecknar du direkt på plats.
För det musikaliska soundtracket står grymt svängiga göteborgsorkestern Halkan Balkan, som uppträder live utanför kårhuset.

”Cykelåterbäringen” blev en dundrande succé förra året, och återkommer därför nu igen. I samarbete med fastighetsägare och SGS Studentbostäder har CSS samlat in ett stort antal övergivna och bortslängda cyklar runtom i Göteborg.
Totalt har det blivit ungefär 150 cyklar, som delas ut gratis till den som är eller blir medlem i CSS den 15 maj. Medlemskapet kostar 50 kronor och tecknas enkelt direkt på Teknologgården vid Chalmers kårhus samma dag.
– Vi har även teamat ihop med Cykelköket Göteborg som kommer att laga de cyklar som behöver lite kärlek och omvårdnad. Istället för att gå som metallskrot får de ett nytt liv, säger CSS-aren Dan-Eric Archer.
Cykelköket är en ideell cykelverkstad som reparerar cyklar och arrangerar workshoppar i hur man bäst tar hand om sin tvåhjuling. Visionen är att få fler att cykla och i förlängningen bidra till en friskare stad med färre bilar på gatorna.
Det finns en nyöppnad verkstad i Majorna, men reparatörerna ägnar sig även åt uppsökande verksamhet, nu senast under Vetenskapsfestivalen. Den 15 maj har turen kommit till Chalmers.

Det går också bra att ta med sig sin egen cykel och få den servad. Den som själv vill fixa till tvåhjulingarna, lära andra hur man gör eller bara är lite allmänt cykelintresserad är också välkommen till Chalmers på tisdag.
Dagen till ära ingår ett års medlemskap i Cykelköket.
Cykelåterbäringen startar klockan 12 och pågår fram till klockan 17. Eftermiddagen inramas av tal och underhållning.
Cykelentusiasten Margareta Wedborg, professor i marin kemi vid Göteborgs universitet och Chalmers, inleder med ett öppningstal.
Kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén, även hon cykelentusiast, gästar också Cykelåterbäringen under dagen och håller ett kort anförande.
För den musikaliska underhållningen står niomannabandet Halkan Balkan från Göteborg. Gruppen står för ett oerhört sväng och har bland annat spelat i SVT:s, Sveriges Radios och Radiohjälpens stödinsamling Musikhjälpen.
Halkan Balkan uppträder vid flera tillfällen under Cykelåterbäringen.
Missa inte det!

Cykelåterbäringens affisch är illustrerad av Anna Risell.

Foto från 2011 års cykelåterbäring: David Gillblom

Frågor om Cykelåterbäringen?
Dan-Eric Archer, CSS, daneric.archer@gmail.com

Cykelåterbäringen på Facebook >>>
www.facebook.com/events/201218293328681

Läs mer om Chalmers Students for Sustainability >>>
css.chs.chalmers.se

Läs mer om Cykelköket >>>
cykelkokgoteborg.blogspot.se

Läs mer om Halkan Balkan >>>
halkanbalkan.tumblr.com

One comment

  1. Pingback: Chalmeristbloggens bästa år hittills « Chalmeristbloggen