Entreprenörstudenter pristagare i Venture Cup Väst


Priserna rasade in över studenterna från Chalmers Entreprenörskola när Venture Cup Väst nyligen avgjordes i Göteborg. Fyra chalmersbolag fanns med bland årets pristagare.

Biofrigas Bild: Venture Cup

Biofrigas Bild: Venture Cup

Biofrigas belönades med specialpriset för Miljö & Energi, medan Beliqua och Alba Green fick dela på specialpriset i kategorin Mat & Hälsa. Samtidigt tog Panelito hem det sociala mediepriset då de hade lyckats marknadsföra sig skickligt på Facebook och på så vis nå ut brett med sin affärsidé.

Biofrigas tog med sin affärsidé hem specialpriset för Miljö & Energi och tävlar därmed vidare mot övriga regionvinnare i samma kategori i Sverigefinalen den 14 juni. Där ska de göra upp om nationsseger i bästa affärsplan inom området Miljö & Energi. Biofrigas vann även publikens pris under kvällen och på Biofrigas är man mer än glada över båda priserna, menar Jennie Gustavsson. Hon har tillsammans med studentkollegorna Axel Darvik och Erik Staxäng arbetat som affärsutvecklare i Biofrigas som en del av sitt sista år på Chalmers Entreprenörskola.

Alba Green Foto: Venture Cup

Alba Green Foto: Venture Cup

Företagen Beliqua och Alba Green fick dela på specialpriset i kategorin Mat & Hälsa.
– Vårt projekt har en mycket tydlig koppling till mat och hälsa med en potential att på ett naturligt sätt förbättra folkhälsosituationen på en global arena, säger en glad Isabel Lejonbäck på Alba Green.

Panelito vann det sociala mediepriset då de hade lyckats marknadsföra sig skickligt på Facebook och på så vis nå ut brett med sin affärsidé. Panelito lyckades få hela 713 likes på Facebook – hur gör ni för att nå ut så väl med er affärsidé?
– Till att börja med tror jag att vi har många personer i våra nätverk som tycker att vi är intressanta och är nyfikna på vad vi sysslar med här på Chalmers Entreprenörskola. Sedan är vi inte rädda för att sticka ut hakan och ha lite roligt åt oss själva, säger Philip Axelsson på Panelito.

Venture Cup Väst är en av regiontävlingarna i Venture Cup – en tävling för den som vill förverkliga sina drömmar och starta eget företag. Deltagarna får möjlighet att utveckla och förverkliga sina affärsidéer genom en affärsplanstävling.

Sverigefinalen avgörs den 14 juni på Göteborgsoperan.

Läs mer hos Institutionen för teknikens ekonomi och organisation >>>