Välkommen till Chalmeristbloggen!Nytt namn, ny adress och ny design.

Och en och annan ny penna.
Chalmers alumniblogg byter nu namn till Chalmeristbloggen och flyttar.
I fortsättningen hittar du oss här på chalmeristbloggen.wordpress.com.
Välkommen att följa oss!

Alumnibloggen blir Chalmeristbloggen – för alla
Efter drygt tre år är det dags att förnya Alumnibloggen. Vi gör det med ett nytt namn och en varsamt uppdaterad layout.
Anledningen till namnbytet är att vi vill ha ett mer inkluderande namn som bättre beskriver bloggens breda innehåll enligt devisen ”Om Chalmers i allmänhet och chalmerister i synnerhet”.
Det är en inriktning som vi kommer att hålla fast vid även i fortsättningen.

Chalmeristbloggen ska förbli en friare arena med högt i tak och ett mer personligt tilltal. Det är här du hittar de snabba infallen och uppdateringarna om chalmerister i farten. Vi berättar om Chalmers och chalmerister – gärna med glimten i ögat. Ibland går vi på spaning på campus, vi har koll på chalmerister som gör avtryck i samhället och blir glada när vi ser William Chalmers eller Emil & Emilia i spårvagnstrafiken.

Med namnet Chalmeristbloggen vill vi signalera att det är en blogg för alla chalmerister – studenter, alumner och anställda – och alla med ett intresse för Chalmers. Det är ett varmt och inbjudande namn.
För att markera nystarten görs layouten varsamt om. Med den nya designen kan vi visa större bilder både i inläggen och i högermenyn där vi har en fast länk till Chalmers officiella flöde på Flickr. Både rubriker och texter är mer läsvänliga.

Chalmeristbloggen välkomnar ny skribent
Och på tal om läsvänlighet – vi har glädjen att välkomna vår nya skribent Caroline Örmgård till Chalmeristbloggen! Caroline är till vardags informatör på Institutionen för teknikens ekonomi och organisation på Chalmers, och kommer att bidra regelbundet med texter utifrån sin horisont.
Chalmeristbloggen hoppas kunna presentera fler nya skribenter under året, men er trogne bloggare fortsätter givetvis som hittills.
Välkommen, Caroline!

Utforska och upptäck högermenyn
Ta gärna en extra titt på högermenyn. Överst flödas de senaste tweetsen från Chalmers officiella Twitterkonto in, det finns en sökfunktion, möjlighet att prenumerera på alla nya blogginlägg och mycket annat. Längre ner i menyn finns en lång rad rss-flöden från andra bloggande chalmerister och från sidor med innehåll relaterat till eller som bedömts som intressant för Chalmeristbloggens läsare.

Missa inga inlägg – prenumerera på Chalmeristbloggen
Det är lätt att följa Chalmeristbloggen. Fyll bara i din mejladress i fältet i menyn om du vill ha ett mejl varje gång bloggen uppdateras. Svårare än så är det inte.
Du som prenumererar på inlägg från Chalmers alumniblogg och vill fortsätta få e-post varje gång Chalmeristbloggen uppdateras, måste registrera din adress igen. Det gör du i Chalmeristbloggens högermeny.
Registrera dig gärna!

Alumnibloggen finns kvar under övergångsperiod
Den gamla bloggen kommer att ligga kvar under en övergångsperiod på sin vanliga adress, chalmersalumni.wordpress.com, men den uppdateras inte längre med nya inlägg från och med den 5 juni.