Missa inte Tingting i stor GP-intervjuMissa inte den härliga intervjun med Tingting Li i Göteborgs-Posten i dag!

Tingting är internationell student på masterprogrammet Supply Chain Management och berättar öppenhjärtigt om livet på Chalmers och i Göteborg.
– Min första reaktion när det är starkt solsken är att hämta ett paraply. Men det har jag slutat med, man vill ju inte verka för konstig, säger hon om svenskarnas soldyrkande till GP:s reporter Anne Johansson.
I en stor intervju, som dominerar tidningens förstasida helt, samtalar Tingting Li och GP:s reporter om hur det var att komma från Kina till Sverige som internationell student. Mötet med den svenska studiemiljön innebar en omställning för henne:
– Det kändes väldigt ovant för mig att vi fick avbryta våra lärare och ställa frågor. I Kina sitter man tyst, ingen student skulle komma på tanken att heja eller säga du till en lärare, berättar Tingting.
Hon kommer från en lantbrukarfamilj utanför mångmiljonstaden Changsha i provinsen Hunan i Kina, och valde att resa till Sverige ”för den rena luften och den vackra naturens skull, men också för att hon läst att svenskarna tillhör världens lyckligaste folk”, skriver GP.
En annan viktig aspekt var att svenskarna behärskar engelska språket så bra.
Men utan stipendium från Chalmers hade hon aldrig haft chansen att studera på högskolan:
– Jag har fått ett stipendium som täcker 75 procent av studieavgiften. Annars hade det varit omöjligt för mig att studera här, säger hon.
Tingting Li är en av Chalmers viktiga studentambassadörer. Hon bloggar flitigt om sitt liv på Chalmers och ansvarar även för Chalmers närvaro på RenRen, Kinas motsvarighet till Facebook.

Läs hela intervjun med Tingting Li [pdf, 581 KB] >>>
chalmeristbloggen.files.wordpress.com/2012/06/tingting_gp_120607.pdf

Följ Tingtings blogg >>>
www.swedenintouch.se/Tingting-Li/Blog

Läs fler studentbloggar >>>
www.chalmers.se/en/education/next-stop/Pages/Blogs.aspx

Chalmers i The Renren Network >>>
page.renren.com/600949740

Läs tidigare blogginlägg: Chalmers kickstartar kinesisk facebooksida >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2011/10/12/chalmers-kickstartar-kinesisk-facebooksida

One comment

  1. Pingback: Tingting blev Veckans citat i GP « Chalmeristbloggen