Peter Axelberg är ny prefekt på Ingenjörshögskolan i BoråsChalmeristen Peter Axelberg (E84) är ny prefekt på Institutionen Ingenjörshögskolan vid Högskolan i Borås från den 1 augusti.
− Jag ser mycket fram emot arbetet som prefekt. Det händer mycket intressant och spännande på institutionen där mina tidigare arbetslivserfarenheter kommer väl till pass och kan bidra till institutionens vidareutveckling, säger han i ett pressmeddelande.
Peter Axelberg är civilingenjör i elektroteknik från Chalmers och tog sin examen 1984. Senare kom han tillbaka till högskolan för att forska och blev teknologie doktor vid Institutionen för signaler och system 2008.
De senaste åren har han varit näringslivschef i Alingsås kommun och vd för Alingsås Futurum. Till Ingenjörshögskolan kom han första gången redan 1992 och har genom åren varit verksam där som lärare och forskare.
Peter Axelberg är teknologie doktor och universitetslektor. Som lärare och forskare har han fokuserat på området elektroteknik och signalbehanding med inriktning mot mätmetoder för bedömning av elkvaliteten i elektriska nät.
Han har också många års erfarenhet från anställningar inom näringslivet och som medgrundare till energibolaget Unipower. Axelberg är född 1959 och bosatt i Alingsås med hustrun Hanna. I familjen finns också de båda utflugna barnen John och Lisa.
Peter Axelberg tillträdde sin nya tjänst som prefekt (chef) på Institutionen Ingenjörshögskolan vid Högskolan i Borås i går. Han tar över efter Hans Björk som suttit på prefektstolen i sex år.
Ingenjörshögskolan i Borås har haft ett kraftigt uppsving de senaste åren inom både forskning och utbildning – med både mastersrättigheter, forskarutbildningsrättigheter inom resursåtervinning och ökat antal sökande till grundutbildningarna.
Institutionen omsätter omkring 100 miljoner kronor årligen, har omkring 1 000 studenter och ett åttiotal anställda med bland annat sex professorer och drygt tjugofem doktorander.

Foto: Ulf Nilsson, Mimbild

Läs pressmeddelandet från Högskolan i Borås >>>
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/hogskolan_i_boras/pressrelease/view/peter-axelberg-ny-prefekt-paa-institutionen-ingenjoershoegskolan-778895