Var med och testa VTI:s nya körsimulatorHar du en timme över den 27-31 augusti?

Chalmers och VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, söker nu försökspersoner till VTI:s nya körsimulator i Göteborg.
Enda kravet är att du ska ha haft körkort i minst fem år och köra minst 1 500 km/år.
Försöket innebär att du först kör en rutt i VTI:s nya körsimulator Sim IV. Efteråt får du besvara några frågor. Försöket tar totalt cirka en timme och du kommer att få en liten kompensation för ditt deltagande.

Så anmäler du dig:
Du anmäler dig till försöken genom att fylla i en intressanmälan (se länk här nedan), kryssar för de dagar och tider du kan och mejlar anmälan till Pontus Wallgren, pontus.wallgren@chalmers.se eller MariAnne Karlsson, mak@chalmers.se.

Invigdes 2011
Den toppmoderna körsimulatorn Sim IV invigdes i maj 2011 i närvaro av bland andra infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och AB Volvos dåvarande vd, chalmeristen Leif Johansson.
VTI har använt körsimulatorer sedan 1960-talet. Den långa erfarenheten har gjort institutet världsledande inom simulatorteknik. Transportsektorn står nu inför stora utmaningar och VTI:s nya körsimulator kommer, vid sidan av de äldre, att vara en viktig resurs när det handlar om att förbättra infrastruktur, trafik och transporter.
Simulatorn Sim IV kan bland annat användas vid produkt- och systemutveckling, vägutformning, framtagning av nya bilkoncept, forskning om beteende, och utvärdering av säkerhetsfunktioner för krocksituationer.
Sim IV har ett avancerat rörelsesystem och är den enda av VTI:s simulatorer som medger stor linjärrörelse i både x- och y-led.
I Sim IV går det snabbt att byta fordonstyp. Simulatorn är utrustad med både personbilskabin och lastbilshytt. Den har tre LCD-displayer för backspeglar och ett visualiseringssystem som består av nio projektorer. Visualiseringssystemet ger föraren ett synfält på över 180 grader framåt.
Sim IV:s bildsystem har ett kamerabaserat kalibreringssystem. Detta gör det enkelt att byta mellan olika förarpositioner.

Foto: Lasse Hejdenberg, VTI

Intresseanmälan >>>
http://www.chalmers.se/ppd/SV/aktuellt/nyhetsarkiv/vill-du-testa-vtis-nya/downloadFile/attachedFile_f0/INTRESSEANMALAN.rtf?nocache=1343981887.8

Läs mer om VTI:s körsimulator >>>
www.vti.se