Han tar semester för att ta emot de nya chalmeristernaChalmeristen Thomas Sundell står och myser i vimlet på Götaplatsen där studentmottagningen pågår för fullt.
Han tycker att det är så roligt och meningsfullt att han lägger en del av sin semester på att vara med och ta emot de nya chalmeristerna.
– Även om man är trött i kroppen blir man ung i sinnet av det här, säger Thomas.

Hans overall har en ljusare blå färg än de andra i mottagningskommittén, och på ryggen står kommitténs gamla namn, Centrala nollkommittén.
– Jag började på Chalmers 1985 och började jobba med mottagningen året efter. Det är så positivt att vara med här, det är en trevlig start för de nya studenterna och ett sätt att få dom att känna att de gjort ett bra val, säger Thomas.
Själv tog han examen i elektroteknik 1989 och har sedan dess arbetat på Ericsson.
– Sen var jag borta några år, men 2007 började jag vara med i mottagningen igen, berättar han.

En annan av de engagerade chalmerister som haft fullt upp med att planera inför terminsstarten är Pontus Eliasson. Han är ordförande i studentkårens mottagningskommitté och ska se till att allt går enligt planerna:
– Det går som det ska! Vi är sammanlagt 120 personer som har jobbat med det här ända sen i julas, berättar han innan han måste skynda vidare.

Thomas berättar att han också är med och städar upp efter aktiviteterna på Götaplatsen, och betonar att det är viktigt för bilden av Chalmers:
– Man har kul, man skojar lite, men man städar också upp efter sig. Så är det, slår han fast.

På bilden här ovan poserar Thomas Sundell till höger tillsammans med mottagningskommitténs ordförande Pontus Eliasson.
Dåtid möter nutid, precis som det ska vara.

Foto: Michael Nystås

En kommentar

  1. Pingback: 2 700 nya chalmerister välkomnades | Chalmeristbloggen