Tele 2 söker vassaste säljarna i ny studenttävling


Telekomjätten Tele 2 söker Sveriges vassaste och mest kreativa säljare.  
Tävlingen ”Tele2 Student Challenge” ger studenter möjlighet att visa upp sin säljtalang och chansen att under en enda dag tjäna så mycket att man kan betala tillbaka studielånen för en kandidatexamen.
– Vi vill uppmuntra entreprenörsanda – en anda som vår organisation uppstått ur och drivs av. Många ambitiösa studenter med långa utbildningar har trots vilja och kämpaglöd svårt att få jobb. Vi vill ta till vara på den här kraften, säger Samuel Skott (bilden nedan), affärsområdeschef för Tele2 Privat.

Utöver äran och en extraordinär timlön på runt 40 000 kr får vinnaren tillgång till kontakter, referenser och den där extra kryddan i ett CV som ökar möjligheterna till en framtida anställning. Ett smart och roligt alternativ för den som vågar ge sig på ett lite mer udda sätt att komma in på arbetsmarknaden.
Just nu är det arbetsgivarens marknad och det är inte lätt att få in en fot på arbetsmarknaden.
– Konkurrensen är stenhård och särskilt tufft kan det vara för oerfarna studenter. Det gäller att sticka ut. Tävlingen är ett innovativt grepp för studenter som vågar ta ut svängarna i sitt jobbsökande. Utöver att vinnaren får detta drömstudentjobb, premieras även övriga finalister som visat framfötterna genom att få komma på jobbintervju hos oss, fortsätter Samuel Skott.

Så går tävlingen till
Tävlingen går ut på att studenter ska agera återförsäljare och värva nya kunder på nätet genom sin kreativitet. Genom att registrera sin profil på studentchallenge.tele2.se är man med och tävlar under 60 dagar. Slutgiltig segrare kommer att få arbeta en dag i en Tele2-butik med en ersättning om 309 000 kr som tillåter vinnaren betala tillbaka lånet för en treårig kandidatexamen, och dessutom få lite extra slantar över. Tio finalister kommer dessutom att få chansen att bli kallade till intervju hos Tele2.
”Tele2 Student Challenge” pågår mellan den 28 augusti och 26 oktober och är öppen för studenter (verifierade av Mecenat) över 18 år. Vinnaren koras den 13 november.

Mer information och anmälan till tävlingen >>>
studentchallenge.tele2.se

Följ tävlingen på Twitter och Instagram >>>
#tele2studentchallenge

Foto: Tele 2