Ny musikvideo med kritikerhyllade Anna von HausswolffChalmeristen och sångerskan Anna von Hausswolff har fått minst sagt fantastiska recensioner för sitt andra album ”Ceremony” (Kning Disk), som kom ut i somras.
I måndags lanserades också en nyinspelad musikvideo till färska singeln, den helt instrumentala ”Epitaph of Theodor”.
Nu kan du se den i sin helhet i Chalmeristbloggen.
Anna von Hausswolff påbörjade arkitekturprogrammet på Chalmers hösten 2008 och är fortfarande inskriven som student på högskolan. Officiellt har hon ett tillfälligt studieuppehåll efter att musikkarriären skjutit fart rejält.
Två album har det hittills blivit – båda formligen tokhyllade av en enig kritikerkår.
Nya plattan ”Ceremony” är inspelad på plats i Annedalskyrkan i Göteborg. Anna von Hausswolff spelar själv på den mäktiga kyrkorgeln, som dominerar de suggestiva nya låtarna, varav flera är helt instrumentala.
”Glöm allt du visste om musik. Anna von Hausswolff rubbar det ur fogarna, drabbar en som ett knytnävsslag och ruskar om som en hagelstorm i juni”, skriver musiktidningen Gaffas recensent Camila Astorga Diaz.
De femstjärniga betygen har regnat över ”Ceremony”: Aftonbladet, Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter delar alla ut full pott, liksom många landsortstidningar och musiksajter.
”Anna von Hausswolffs två år gamla debutalbum “Singing from the grave” är en av de mest fascinerande och vackraste skivor som har spelats in i det här landet. ”Ceremony” är svårare, dystrare, snårigare, jobbigare. Samt, otroligt nog, ännu bättre”, skriver Mattias Dahlström i DN.
PM Jönsson skriver i Göteborgs-Posten:
”Det är kombinationen av en exceptionell frihet i uttrycket och balansen i mötet mellan röst och musik, mellan olika typer av låtar, som gör Anna von Hausswolffs musik ovanlig.”
Svenska Dagbladet delar ut sitt näst högsta betyg på sin sexgradiga tärningsskala:
”…det är popmusik, helt enkelt. Tidlös och vacker. Lättlyssnad utan att bli simpel. För en gångs skull är jämförelsen med Kate Bush inte en överdrift. Anna von Hausswolff håller på att växa upp till en fulländad gothdrottning, med det mest förföriskt lätta anslag”, skriver tidningens recensent.
Videon till ”Epitaph of Theodor” är regisserad av Anna von Hausswolffs syster Maria, med kompletterande filmning av Adam Wallensten.

Läs tidigare inlägg om Anna von Hausswolff >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/?s=hausswolff

Lär dig allt om Anna von Hausswolff >>>
www.annavonhausswolff.com

Läs Dagens Nyheters recension >>>
www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/anna-von-hausswolff-ceremony

Läs Gaffas recension >>>
gaffa.se/recension/61803?f=se_fb_fp

Läs Svenska Dagbladets recension >>>
www.svd.se/kultur/musik/hisnande-vackra-sanger-pa-orgel_7351724.svd

Läs Göteborgs-Postens recension >>>
www.gp.se/kulturnoje/musik/1.1006908-anna-von-hausswolff-ceremony