Pelle Mattisson tar över StampenChalmeristen Pelle Mattisson (I96) blir ny vd och koncernchef för mediejätten Stampen.

Mattisson är i dag vd för dotterbolaget Stampen Media Partner och tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2013.
– I grund och botten blir det inga stora omställningar. Jag har suttit i koncernledningen och haft sex år påmig att säga till om jag tycker att utvecklingen inte går åt rätt håll. Vi kör på enligt planen, säger han i en intervju med Göteborgs-Posten.
Pelle Mattisson, 40, är civilingenjör från Chalmers med en examen i industriell ekonomi från 1996. Han är också utbildad vid anrika Harvard och International Institute for Management Development (IMD) i Schweiz.
Mattisson har gjort karriär i mediabranschen – först på Modern Times Group (MTG). 2007 kom han till Stampen Media Group som vd, ett uppdrag han behåller fram till årsskiftet, då han tar klivet upp som koncernchef för moderbolaget.
Stampen-gruppen äger 22 tidningar som når sammanlagt 1,4 miljoner läsare från Halland i söder till Dalarna i norr. Göteborgs-Posten är störst. Dessutom ingår 40 veckoutdelade lokala gratistidningar i koncernen.
Pelle Mattisson efterträder Tomas Brunegård som lämnar vd-posten efter närmare 20 år och istället blir Stampens styrelseordförande.
I en intervju i Göteborgs-Posten den 6 juli i år säger Mattisson att han inte planerar några stora förändringar:
– Men vi står inför en utmaning nu där vi har gått från att erbjuda en produkt, i en kanal, även om det varit TV, radio, tidning eller digitalt. Nu måste vi plötsligt kombinera kanalerna, säger Pelle Mattisson.
På tidningens fråga hur han kombinerar jobbet och familjen svarar han:
– Man får jobba smart, lägga tid på rätt saker och se till så att alla jobbar tillsammans. Sedan är det ju lättare i dag, när man är så tillgänglig hela tiden, på mobil och mejl. Nu har jag till exempel semester och håller på att bygga ett trädäck, men det finns alltid tio minuter över till jobb.

Foto: Dan Holmqvist

Läs pressmeddelande från Stampen-gruppen >>>
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/stampen/pressrelease/view/pelle-mattisson-ny-vd-i-stampen-778151