Ny film om Chalmers MattesupportVisste du att du som student på Chalmers kan få hjälp av erfarna chalmerister om du kört fast i matten?
Nu har biblioteket spelat in en ny film som berättar mer om Chalmers Mattesupport och vilka möjligheter som finns.
Se den här i Chalmeristbloggen!

Mattesupporten på biblioteket är till för alla studenter på Chalmers, oavsett program. Gymnasielever är också välkomna. I en film på bibliotekets YouTube-kanal görs nu elegant reklam för supporten:
– Här har vi tid för alla, vi sätter oss ner och reder ut svårigheterna. Det är jättekul att lära ut, och man lär sig själv väldigt mycket samtidigt. Under tentaveckorna brukar det vara helt packat här i rummet, berättar Karl, som pluggar Teknisk fysik och är en av supportens handledare.
Mattesupporten är öppen under större delen av läsåret och finns både på huvudbiblioteket på Campus Johanneberg och på Lindholmenbiblioteket. Någon föranmälan behövs inte, utan det är bara att slinka in när man behöver.
Och stödet är uppskattat av studenterna:
– Handledarna är väldigt allmänbildade. Att de själva är civilingenjörer gör att de också har det tänk som krävs för att klara av att lösa många av uppgifterna, säger chalmersstudenten Sandra.
Hon gillar den positiva stämningen och lagandan som byggs upp på mattesupporten, och jämför den med ett Friskis & Svettispass:
– Ta chansen att gå! Skjut inte upp problemen till senare, utan lös dem på plats, uppmanar Sandra i den drygt två minuter långa filmen.

Chalmers Mattesupport har funnits på högskolan sedan 2006.

Här är mattesupportens öppettider under terminerna >>>
Huvudbiblioteket: onsdagar och torsdagar 17.00-19.00
Lindholmenbiblioteket: tisdagar 15.30-17.30

Läs mer om mattesupporten på Chalmers >>>
www.lib.chalmers.se/librarypremises/math

Se fler filmer i bibliotekets YouTube-kanal >>>
www.youtube.com/user/ChalmersLibrary