Engagerande presentationer på skotsk konferens


Therese Eriksson  vid Teknikens ekonomi och organisation åkte i början av september till Skottland tillsammans med kollegan Ahmet Anil Sezer för att konferera, men hann också testa på att äta nationalrätten Haggis och gå på spännande spökvandring.

Varken Therese eller Ahmet hade varit i Edinburgh tidigare så därför passade de på att åka till Skottland några dagar i förväg och hann på så vis se en hel del av staden och promenera på the Royal Mile, men även titta på slottet och gå på pub.

– Haggis hann vi också prova på, även om det blev den vegetariska varianten med linser för min del. Edinburgh är en väldigt trevlig stad med kullerstenar och många mysiga krypin. Vi gick dessutom på en spökvandring en natt, där guiderna lyckades berätta riktigt spännande historier, ler Therese.

 

Kulturskillnader på agendan

Therese och Ahmet åkte till Edinburgh för att delta vid konferensen The Association of Researchers in Construction Management (ARCOM). Det är ett årligt event som håller på i tre dagar och som är en riktig guldgruva för de som är intresserade av managementområdet för bygg och infrastruktur.

–  Särskilt intressant under konferensdagarna var en presentation som hölls av en brittisk doktorand. Hon berättade om kulturskillnader i projekt i Afrika där västerländsk byggledning använde lokal arbetskraft. Det ligger långt från mitt eget område men var väldigt fascinerande att lyssna på, berättar Therese.

 

10 minuters presentationer

Konferensen var uppbyggd med fyra parallella sessioner och det gällde att vara snabb när man förflyttade sig mellan olika presentationer i olika lokaler.

–  Alla författarna hade max 10 minuter på sig att beskriva sitt ämne och själv presenterade jag ett paper med titeln “Trust, control and knowledge integration in a rock tunnel project” där jag kartlagt beslutsvägar och informationsflöden under byggskedet i ett projekt, förklarar Therese.

Förutom engagerande presentationer är det bestående intrycket för Therese alla möten med nya människor, framför allt med de andra doktoranderna från världens olika hörn som hon hoppas och ser fram emot att träffa på i många andra sammanhang.