Se film från Chalmers hållbarhetsdagChalmers videoreporter Torgil Störner och högskolans presschef Christian Borg gör ett nedslag i vimlet på Chalmers hållbarhetsdag – eller The Chalmers Day for a Sustainable Future, som är det officiella namnet.
I den här drygt två minuter långa filmen byter de några ord med besökare och deltagare som Tysklands Sverigeambassadör Harald Kindermann och Volvolegendaren PG Gyllenhammar:
– Jag tycker det är väldigt bra att Chalmers engagerar sig i frågor kring hållbar utveckling. Dagar som den här hjälper till att sprida budskapet, säger PG i filmen.
Hör också projektledaren Josua Smedberg berätta om Chalmers medverkan i den internationella studenttävlingen Solar Decathlon:
– För oss är det väldigt viktigt att fler får upp ögonen för vad vi gör. Tävlingen är fortfarande ganska okänd i Sverige, men väldigt stor utomlands, säger han.
Och masterstudenten Cansu Birgen pluggar Industrial Ecology och tycker att hållbarhetsdagen är ett bra initiativ:
– Värdet med dagen är att träffas och få ta del av olika perspektiv på studentnivå, på samhällsnivå och genom möten med folk från näringslivet förstå att hållbarhet inte bara är teorier utan tillämpas i hög grad, säger hon.

Läs tidigare inlägg om Chalmers hållbarhetsdag >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2012/12/05/pg-dragplaster-pa-hallbarhetsdag

For our English-speaking readers: The film is in English!