Hör Carolina Fredrikssons roman som radioföljetongFörfattaren och chalmeristen Carolina Fredrikssons uppmärksammade debutroman ”Flod” sänds just nu som radioföljetong i P1.

Under januari kan du varje dag höra berättelsen om Alka och Kappen i uppläsning av Dramatenskådespelerskan Ellen Jelinek.
Alla de 21 avsnitten ligger kvar på webben till och med den 27 februari.
Missa inte det!
”Flod” (Albert Bonniers förlag) handlar om de två små barnen Alka och Kappen, som bor i en husvagn under en hårt trafikerad bro. Platsen var tidigare en kåkstad som har undergått myndigheternas utrensning.
Den unga flickan Ina kommer då och då på besök med mat och presenter från staden. I väntan på henne lever barnen vind för våg, med fläckvisa minnen från det förflutna, i gränslandet mellan vardagsbestyr och lekarnas fantasivärld.
På andra sidan floden finns staden som ett alltid närvarande hot, en påminnelse om det mänskliga samhälle som barnen saknar.
Carolina Fredrikssons säregna roman togs emot med öppna armar av kritikerna när den utkom sommaren 2011. Den dystopiska framtidsskildringen nominerades senare till Augustpriset och Borås Tidnings Debutantpris. Författaren belönades även med Mare Kandre-priset 2011 för sin bok.
Carolina Fredriksson studerar till arkitekt på Chalmers. Nästa vecka presenterar hon sitt examensarbete.

Foto: Jan-Olof Yxell

Läs mer och lyssna på ”Flod” >>>
sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1111&artikel=5384033

Läs fler blogginlägg om Carolina Fredriksson >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/?s=carolina+fredriksson