Dags för studenternas hållbarhetsdag


Klockan 12 i dag börjar den stora inspirationsdagen för studenter på Chalmers och Göteborgs universitet.
Eftermiddagen och kvällen är späckad med föreläsningar, seminarier och uppträdanden.
Som av en händelse kastar man sig huvudstupa in i den senaste köttdebatten med föreläsningen ”Matens pris – boken som matindustrin inte vill att du ska läsa”. Malin Olofsson och Daniel Öhman, mottagare av Stora Journalispriset 2011, är först ut i det fullmatade programmet.
Hållbarhet 2013 arrangeras av Göteborgs miljövetenskapliga centrum (GMV) och äger i år rum på Samhällsvetenskapliga fakulteten – Campus Haga på Sprängkullsgatan 19 i Göteborg.
Chalmerister på plats är bland andra Jan Jörnmark – professor och föreläsare vid Chalmers och Göteborgs universitet – och representanter från Chalmers entreprenörskola som föreläser om hur entreprenörskap kan göra världen till en bättre plats att leva i. Arkitekterna Galini Afentoulidou och Eva Pirri berättar om Chalmers medverkan i den internationella solhustävlingen Solar Decathlon i Kina.
Bland det spännande innehållet finns också en föreläsning av Tomas Gunnarsson, mannen bakom bloggen Genusfotografen som uppmärksammar hur våra könsroller skildras och inte sällan cementeras i bildform.
Anmälningstiden har gått ut men du kan läsa mer om studenternas hållbarhetsdag på http://hallbarhet.se.

Illustration: Hanna Nordqvist, Chalmers.