Dubbelchans till grammis för Anna von HausswolffChalmeristen och sångerskan Anna von Hausswolff kan lämna Cirkus i Stockholm i morgon kväll med två prestigefyllda grammisplaketter under armen.
Hon är nominerad i de tunga klasserna Årets pop och Årets kompositör för sitt senaste, kritikerhyllade album ”Ceremony” (Kning Disk).
Chalmeristbloggen håller alla tummar som finns.
Anna von Hausswolff är nominerad till den svenska skivbranschens viktigaste pris tillsammans med artister som Laleh, First Aid Kit och Petra Marklund.
Grammisgalan sänds i SVT1 i morgon kväll, den 20 februari, med start klockan 20. Galan leds av Kalle Moraeus och popsångaren Timo Räisänen, som har familjära kopplingar till Chalmers, eftersom hans mamma Christine är verksam som biträdande professor på högskolan.

Aktuell med två nya musikvideor
Anna von Hausswolff är också aktuell just nu med en musikvideo till tredje singeln från albumet, ”Epitaph of Daniel” – samt en livevideo till låten ”Sun Rise”. Den sistnämnda är en spontan liveinspelning med gitarristen Karl Vento i Filip Leyman Studio i Göteborg från december 2012.
”Sun Rise” är trettonde och sista låt på ”Ceremony”.
Självklart kan du se båda videorna här i Chalmeristbloggen – en längst upp i inlägget, en här nedanför.
”Ceremony” är dessutom den svenska platta som fått högst medelbetyg av kritikerna 2012, enligt en sammanställning av årets bästa skivor på sajten Kritiker.se.
Anna von Hausswolffs andra album får medelbetyget 4.6 på en femgradig skala – och placerar sig i topp framför skivor med kreddiga artister som The Weekend, First Aid Kit, Tift Merritt, Frida Hyvönen och Iris DeMent.

Se alla grammisnomineringarna här >>>
grammis.se/?page_id=7

Se hela listan över 2012 års bästa skivor >>>
www.kritiker.se/skivor/arets-basta-skivor/?ar=2012

Läs om kritikerlistan i Stadsbibliotekets blogg >>>
www.stadsbiblioteket.nu/kritikernas-basta-2012

Läs en fin recension av ”Ceremony” i Stadsbibliotekets blogg >>>
www.stadsbiblioteket.nu/hjarta-och-smarta

Läs fler blogginlägg om Anna von Hausswolff >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/?s=anna+von+hausswolff

Anna von Hausswolff – Sun Rise (Live Session)

2 comments

    • Michael Nystås

      Aha, det visste vi inte! Kul! Vad heter hen?
      Michael, Chalmeristbloggen