Sjukstugan gav 84 000 till fattiga barnArkitektstudenternas sjukstuga från inomhus-EM i friidrott klubbades bort för 42 000 kronor i söndags.
Byggjätten Bauhaus bidrar nu med lika mycket.
Det innebär totalt 84 000 kronor till FN-projektet ”Skolmat blir kunskap”, som ger barn i utsatta delar av världen en chans till utbildning och att äta sig mätta.
Det var en köpare från Falkenberg som vann budgivningen när friggeboden gick under klubban på EM-torget på Svenska Mässan den 3 mars. Stugan är ritad och byggd av arkitektstudenter på Chalmers.

Hoppas på fortsatt samarbete
Peter Lindblom, projektledare, tekniklektor och kursansvarig lärare, fanns med under auktionen och tog några bilder exklusivt för Chalmeristbloggen.
– Innan auktionen hade Bauhaus uttalat att de skänker lika mycket som huset inbringar till fonden ”Skolmat blir kunskap” och att de hoppas att vårt samarbete kommer att fortsätta många år framöver, berättar Peter Lindblom.
Varuhuset sponsrade också stugan med allt byggmaterial.

Ropades in för 42 000
Auktionsförrättare på EM-torget var Bo Einarsson. På plats fanns även den folkkära friidrottsstjärnan Carolina Klüft, Svenska FN-förbundets generalsekreterare Linda Nordin och Bauhaus vd Kenneth Lithland.
Chalmeristernas stuga ropades in för 42 000 kronor. Bauhaus bidrog med samma summa, vilket innebar ett totalt tillskott till ”Skolmat blir kunskap” på 84 000 kronor.
– Efter auktionen tog Linda Nordin och Carolina Klüft vid och pratade om fonden och vad denna välbehövliga summa ger för de människor som fonden vänder sig till, berättar Peter Lindblom.

Foto: Peter Lindblom

Läs mer om projektet Skolmat blir kunskap >>>
www.fn.se/vara-kampanjer/skolmat-blir-kunskap

Läs tidigare inlägg:
Studenter bygger sjukstuga till friidrotts-EM >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2013/02/22/studenter-bygger-sjukstuga-till-friidrotts-em

Arkitektstudenternas stuga är på plats >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2013/02/28/arkitektstudenternas-stuga-ar-pa-plats