Stor annonskampanj ska locka nya studenter till ChalmersNu har startskottet gått för årets nationella studentrekryteringskampanj på Chalmers.
Det första smakprovet är en annons i Dagens Nyheters högskoleguide, som utkom i går.
Men det är bara början.
Annonsering kommer under kampanjperioden även ske i tidningarna Kupé och Chalmers magasin. Det blir också webbannonsering med banners på allastudier.se och självfallet också på Chalmers egen hemsida.  Under vecka 14 och 15 görs även utomhusannonsering  i Göteborg, Stockholm, Malmö, Helsingborg och Lund. Ett direktutskick kommer också att göras till behöriga tredjeårselever på gymnasiet.
I den första annonsen lyfts chalmeristen och entreprenören Jamal El-Mosleh fram – eller, rättare sagt, hans arbete med att ta fram ett nytt cancervaccin i sitt snart börsnoterade bolag Immunicum.
Bilden föreställer sju injektionsnålar på väg. Till höger syns kampanjens temarubrik: ”Välj universitetet där du i värsta fall blir en eftertraktad arkitekt, ingenjör eller sjökapten.”

Entreprenörer och designers lyfts fram i annonser
Huvudbudskapet i kampanjen är att du som student på Chalmers alltid kommer att kunna göra nya val och fortsätta utveckla dina talanger parallellt med dina studier och även efter din studietid. Att drömmar och idéer föds under tiden man får ny kunskap och utvecklas under studietiden.
Längre fram kommer chalmeristerna Carolina Fredriksson, Karolina Räntfors och Karolina Adolfsson att figurera i olika annonser. Annonskampanjen är utvecklad i nära samarbete med PR-byrån Crispin Porter + Bogusky.

Skapa intresse för Chalmers
Syftet med annonseringen är att skapa intresse för Chalmers och motivera potentiella studenter att besöka chalmers.se där de kommer att kunna ta del av information om programmen och gå vidare till att söka utbildning på den officiella webbplatsen för högskoleanmälan, antagning.se. Anmälningstiden för att ansöka till universitet och högskolor är 15 mars till 15 april.

Välkommen till Chalmersdagen den 14 mars
Det finns naturligtvis också gott om tillfällen att träffa Chalmers och chalmerister rent fysiskt. Precis som vanligt turnerar högskolan på en lång rad svenska och internationella utbildningsmässor under hela vintern och våren.
Den senaste veckan har Chalmers ställt ut på mässor i Köping, Karlstad, Varberg, Falkenberg, Linköping och Skara.
Och den 14 mars är det öppet hus under den stora Chalmersdagen – med utställning och seminarier i Chalmers kårhus.
Chalmersdagen marknadsförs i tidningarna Göteborgs-Posten och Metro, samt på bussar och spårvagnar.
Välkommen!

Text: Maria Lindqvist och Michael Nystås

Läs mer om var du kan träffa Chalmers >>>
www.chalmers.se/sv/utbildning/mot-chalmers/Sidor/M%C3%B6t-oss-p%C3%A5-utbildningsm%C3%A4ssor.aspx

Läs mer om Chalmersdagen >>>
www.chalmers.se/sv/utbildning/mot-chalmers/Sidor/Chalmersdagen.aspx

Twittra om Chalmersdagen: #chalmersdagen

2 comments

 1. Joel

  Förstår inte hur ett gäng anfallande kanyler ska locka någon till Chalmers

  • Michael Nystås

   Hej, Joel!

   Tack för din synpunkt! Vi tar den med oss in i det fortsatta arbetet. Poängen med den nya kampanjen är att lyfta fram innovationer snarare än människorna bakom. Förra året var det istället personerna som frontade. I år prövar vi ett annat grepp.

   Vänliga hälsningar

   Michael Nystås
   Redaktör, Chalmeristbloggen