Filosofiprofessor öppnar ”Den reflekterande ingenjören”För tredje året i rad presenterar Chalmers Students for Sustainability (CSS) och Ingenjörer utan gränser föreläsningsserien ”Den reflekterande ingenjören”. Premiären den 17 april gästas av filosofiprofessorn och lyckoforskaren Bengt Brülde (bilden) från Göteborgs universitet.
Lunchföreläsningarna ger studenterna möjlighet att träffa, mingla och diskutera med välkända personer från akademin och industrin i frågor som handlar om teknik, hållbarhet och etik.
Lunch erbjuds till de 100 första åhörarna varje gång.

Här är hela programmet för Den reflekterande ingenjören 2013 >>>
17 april kl 12, sal HA1, Hörsalsvägen, Campus Johanneberg: Bengt Brülde, professor i praktisk filosofi och expert i estetik, etik och vetenskapsfilosofi. För allmänheten är han känd som mannen bakom Moraltestet i P3.

19 april kl 12, sal HA1, Hörsalsvägen, Campus Johanneberg: Simon Eisner, entreprenören bakom Allwin, ett företag vars affärsidé är att minska matavfall och skapa en bättre värld.

26 april: Pär Larshans, hållbarhetschef på Max hamburgare, den svenska hamburgerkedjan som har gjort hållbarhet till en kärna i deras affärsmodell.

29 april: Tomas Kåberger, professor, f.d. generalsekreterare för Energimyndigheten och numera Sverige och Chalmers utsände i Asien. Han har fått i uppdrag att förvandla Japans energisystem.

Häng på och hjälp oss att fundera ut vilken roll ingenjören har i samhället och vad vi kan bidra med till en bättre värld! Följ oss på Facebook och registrera er för eventen!

Foto: Mattias Jacobsson, Göteborgs universitet

Läs mer och registrera dig på Facebook >>>
www.facebook.com/thereflectingengineer

Läs mer om Chalmers Students for Sustainability >>>
css.chs.chalmers.se

Läs mer om Ingenjörer utan gränser >>>
www.ingenjorerutangranser.se