Solar Decathlon-huset från noll till 132 sekunderI en ny film på Halo Swedens hemsida ser man hur chalmeristernas solenergidrivna hus Halo tar form.
Filmen är gjord med så kallad time lapse-teknik, som innebär att byggplatsen fotograferas med jämna mellanrum. Resultatet har sedan klippts ihop till en sammanhängande film på två minuter.
– Tanken är att det skall bli fler filmer. Skulle tro att det blir åtminstone en eller två till. Eventuellt klipper vi sen ihop hela processen till en film, säger Staffan Sjöberg i byggteamet.
Samma teknik användes bland annat för att visa hur vindkraftverket Big Glenn i Göteborg byggdes upp och arenan till 2012 års Eurovision Song Contest i Baku.
Halo Sweden har två fasta webbkameror, som tar en ny bild i minuten på bygget.
– Sedan har vi klippt ihop filmen i Adobe Premiere. Den senaste filmen skildrar åtta arbetsdagar, berättar Staffan Sjöberg.
Nu på måndag har Chalmers Solar Decathlon-lag bjudit in media till husesyn på byggplatsen. Då är det mesta klart. Filmen här ovan publicerades strax före påsk, så det har hunnit hända en hel del efter att den gjordes.

Läs mer om Solar Decathlon-huset >>>
www.halosweden.com

Läs tidigare inlägg om projektet >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2013/03/28/solar-decathlon-huset-tar-form-pa-chalmers

One comment

  1. Pingback: Kina nästa för Solar Decathlon-huset | Chalmeristbloggen