Chalmersprofessorn nöjd med insatsen på kunskapsfestenSläpp kontrollen, hoppa in som ett frågetecken och kom ut som ett utropstecken.
Under Vetenskapsfestivalen bjöds allmänheten in till Vetenskapsroulette i Lisebergshjulet.
Här bjöd olika forskare i de 42 gondolerna på olika miniföreläsningar.
En av forskarna var chalmersprofessorn och tidigare vicerektorn Peter Olsson från institutionen för tillämpad mekanik. Han berättade om sitt forskningsområde cloaking, osynlighetsmantlar – och blev på köpet uppmärksammad i tidningen Metro.
Christian Johansson, kommunikatör på institutionen, gjorde en kort intervju med Peter Olsson, som vi fått tillstånd att publicera i Chalmeristbloggen.

Vad tyckte du om aktiviteten?
– Egendomlig men trevlig är en kort summering. Det finns ett verkligt sug efter mer information om vad vi sysslar med på universitet och högskolor.

Forskarna hade cirka tjugo minuter på sig att förklara sitt forskningsområde och totalt fick Peter Olsson åka cirka en timma i sin gondol.
Aktiviteten verkar ha varit mycket uppskattad hos åhörarna.
– Mottagandet var mycket positivt. Det sista gänget bad till och med om att få åka ytterligare ett varv med mig. Jag pratade med ett par andra forskare och det var så spännande att jag hade velat åka med och lyssna på deras presentationer. De höll med om att allmänheten har rätt att få veta vart deras skattepengar går och de gillade den här otvungna formen för dialog.

Klev de in som frågetecken och kom ut som utropstecken?
– Kanske, men gondolernas låga takhöjd hindrade dem tyvärr från att räta ut sig alltför mycket under själva åkturen, säger Peter Olsson.

Text: Christian Johansson

Läs Metros intervju med Peter Olsson >>>
www.metro.se/onhold/pratglada-forskare-upp-i-det-bla/EVHmdz!mGn80tqf2pwQ